Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bilo bi zanimljivo da americki domorodci indijanci tuze ameriku za genocid :)
Jes da ih nisu satjerali u rezervate i uništili alkoholom,drogom i socijalom.
ma gdje bi to njemci??! ts,ts,ts
kad bi bilo pravde sve bi kolonijalne sile morale placati dugogodisnju odštetu svohim kolonijama.
@samp1ta sve visokorazvijene kolonijalne sile svoje bogatstvo su imedu ostalog stekli pljačkanjem, uzimanjem roblja, uzimanjem prirodnih bogatstava isl. tadasnje bogate drzave su mogle davati mnogo novca za istrazivace na svim poljima. nauka je rasla a samim tim i procvat industrije. taj procvat cu finansirale kolonije i zasluzuju dio kolaca.
@samp1ta Ma nemoj!! Po tebi, pametnjakoviću, sva zla ovog svijeta, ukjljučujući i ona koja su počinili pripadnici tvog naroda, trebalo bi proglasiti zastarjelim a zločince (bili oni pojedinci i kolektivitet), treba pustiti na miru. Zločini se moraju platiti. bar da budu kao opomena onima koji planiraju učiniti tako nešto.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nambijci tužite ih indijancima nemojte amerikancima