{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njegovi radnici sami odlučuju kada idu i koliko dugo ostaju na odmoru

24.9.2014. u 10:35
679
49
Njegovi radnici sami odlučuju kada idu i koliko dugo ostaju na odmoru
679
Njegovi radnici sami odlučuju kada idu i koliko dugo ostaju na odmoru
Milijarder Richard Branson je sigurno najbolji šef svih vremena. Osnivač Virgin Groupa smatra kako ljudi trebaju imati mogućnost da uzmu slobodne dane kada god to žele bez da pitaju.
"Svakom uposleniku je prepuštena odluka o tome da li će uzeti nekoliko slobodnih sati ili dan, sedmicu, mjesec", rekao je Branson citirajući rečenicu iz svoje knjige "The Virgin Way: Everything I Know About Leadership" koja je objavljena na njegovom blogu.

Branson je kazao kako je takvu vrstu politike uspješno provodi u svojim firmama, te želi podstaći i druge kompanije da prekinu brojati godišnje odmore i ograničavaju radnike. Prema toj politici, radnici ne samo da mogu odmoriti kada osjećaju potrebu već mogu otići na godišnji odmor onoliko dugo koliko žele i osjećaju potrebu . Ističe da to neće naštetiti firmi, poslu, timu, niti karijeri.

Mogul je kazao kako je došao na tu ideja kada mu je kćerka pokazala članak u novinama o tome kako Netflix ne ograničava svoje radnike vremenski u godišnjem odmoru.

"Imam prijatelja koji je uradio istu stvar u svojoj firmi i napredovali su moralno, kreativno i produktivno", rekao je Branson.

Branson nije prvi milijarder koji se zalaže za fleksibilnije vrijeme između privatnog i poslovnog života.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: