Barack Obama
0

"Nisam pozvan na vjenčanje Chelsea Clinton"

FENA
Barack Obama (Foto: AP)
Barack Obama (Foto: AP)
Američki predsjednik Barack Obama otkrio je u četvrtak, gostujući u emisiji "The View" (Pogled) TV mreže ABC, da nije pozvan na vjenčanje Chelsea Clinton, kćeri bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, ovoga vikenda u Rhinebecku, u saveznoj državi New Yorku.

Gostujući u popularnom prijepodnevnom "talk-shawu" s pet voditeljica i uglavnom ležernim temama, Obama je na pitanje ide li na vjenčanje u Rhinebeck odgovorio negativno.

"Ja nisam pozvan", rekao je Obama, dodajući kako će "biti dovoljno teško i s jednim predsjednikom na svadbi, pa niko ne želi dva", te da će tajna služba imati dovoljno posla s "pregledavanjem gostiju i odmotavanjem darova".

On je podupro odluku Billa i Hillary Clinton, koji su htjeli da gosti na svadbi imaju neke veze s mladencima, pa su izostavili mnoge političke moćnike.

Obama je u šali rekao voditeljicama, među kojima su legenda američkoga TV novinarstva Barbara Walters i glumica Whoopi Goldberg, da ni one vjerovatno neće biti pozvane na svadbe njegovih kćeri Sashe i Melie.

U historijskom prvom gostovanju jednog aktuenog predsjednika SAD-a u dnevnom "talk-showu" Obama je šarmirao voditeljice i uglavnom žensku publiku, uzvraćajući na blaga politička pitanja s već poznatim odgovorima.

U bloku lakših pitanja odgovorio je kako zna da je Lindsay Lohan u zatvoru, a izbjegao je odgovor na pitanje treba li Melu Gibsonu tretman za kontrolu bijesa, rekavši kako "već dugo nije vidio neki Gibsonov film".

Također je rekao kako se ne koristi Twitterom, ali misli da postoji službeni predsjednički Twitter račun... na kojemu "puno radi neki 20-godišnjak".

Obama je otkrio da je veliki obožavatelj iPod-a te da na svom MP3 playeru ima najrazličitije pjesme, od rapera Jay Z-a, do Franka Sinatre i Marije Callas.

"Nemam samo Justina Biebera", kazao je, uz aplauz publike u studiju.

Suočen sa stalnim padom popularnosti u ispitivanjima javnog mnijenja, Obama je posljednjih dana krenuo u "ofanzivu šarma", a gostovanje u emisiji "The View", uz čavrljanje o "celebrityjima" i njegovo dvoje djece, trebalo ga je prikazati kao običnog čovjeka i pomoći da ponovno dobije podršku među ženskim biračkim tijelom.

Istodobno je i kritiziran zbog pojavljivanja u emisiji "The View", uz ocjene da to "nije predsjednički".

Nedavne ankete pokazale su da mu je popularnost pala ispod 50 posto. Po novom ispitivanju Univerziteta "Quinnipiac", 48 posto birača vjeruje da Obama ne zaslužuje da 2012. ponovno bude izabran za predsjednika.