Svijet
0

Ni traga od "australske Madeleine", roditelji očajni

Klix.ba
Majka male Chloe
Roditelji trogodišnje Chloe Campbell, "australske Madeleine McCann", koja je preksinoć nestala iz svog doma kazali su kako prolaze noćnu moru dok potraga za djevojčicom traje.

Uplakana majka Tammy O'Donnel kazala je kako ne može da vjeruje da njene djevojčice nema i da čeka kada će se probuditi iz ovog košmara.

"Sve što imam u ovom trenu je nada", kazala je očajna majka.

Djeca, Chloeine sestre, pitaju majku zašto je nema, a najgore pitanje koje su postavili je "Šta ako Chloe ne dođe kući?".

Mještani Childersa priključili su se policiji u velikoj potrazi za djevojčicom koja se vodi kao nestala skoro 48 sati. Svi su zabrinuti i suosjećaju se s porodicom. Ne mogu da vjeruju da se to desilo u ovom mjestu koje broji 1.500 stanovnika.

Chloe je nestala iz sobe tokom noći gdje je spavala sa sestrama. Prozor je bi otvoren, a na automobilu koji je bio parkiran ispod prozora ostao je otisak cipele. Sa sobom je imala sivu deku i plavog medu.

Porodica je kazala kako ne znaju ko bi mogao biti počinilac ovog strašnog djela, te da je njihova djevojčica uvijek bila ljubazna, vesela i zabavna.

"Molim vas dovedite je kući ili je samo ostavite na sigurnom i nazovite. Ona treba biti kući s porodicom i sestrama", kazala je uplakana majka.

Policija je tokom noći pretraživala područje koristeći infra-crvene kamere, ali nije bilo uspjeha. Danas je traže na konjima, motorima, te pješke. Pretražuju sve - kuće, parkove, polja, grmlje...

Nestanak djevojčice povezan je s nestankom britanske djevojčice Madeleine McCann kojoj nema traga od 2007. godine kada je nestala iz apartmana u Praia da Luzu u Portugalu.