Svijet
0

Slučaj Madeleine McCann: Britanska policija otputovala u Portugal

Klix.ba
Madeleine McCann
Madeleine McCann
Britanska policija otputovala je u Portugal kako bi se udružila s lokalnim službenicima u istrazi nestale Madeleine McCann.

Tim Scotland Yarda odletio je u Algarve nakon što su poslali pismo portugalskoj policiji sa zahtjevom da im pomognu u praćenju i ispitivanju tri provalnika koji su bili na području gdje je nestala Madeleine.

Policijski službenici na čelu sa šefom Andyjem Redwoodom održali su sastanak sa starijim pripadnicima Policia Judiciaria Portugala o dokazima koji su prikupljeni tokom operacije Grange.

Prema informacijama Sky Newsa, ovaj britansko-portugalski tim sastajao se više puta u posljednje dvije godine kako bi radio na slučaju McCann.

"Ovaj put bi to moglo imati mnogo veće značenje jer su britanske vlasti poslale zahtjev portugalskoj policiji da im pomognu u pronalaženju i ispitivanju tri potencijalna osumnjičena", rekao je Martin Brunt, reporter Sky Newsa.

Ranije ovog mjeseca tim inspektora Redwooda tragao je za trojicom muškaraca čiji su telefoni bili "crveno žarište" nakon što je Madeleine nestala iz porodičnog apartmana u Praia da Luzu u maju 2007. godine.

Portugalska policija otvorila je istragu ponovo prošle godine, više od tri godine nakon što je zatvorena.

Uprkos tome što je prošlo sedam godina, mnogi se nadaju da je djevojčica živa i da će novi tragovi dovesti do okončanja ovog slučaja.