{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Netanyahu pobio Liebermanov govor u UN-u

F
28.9.2010. u 20:20
0
4
Netanyahu pobio Liebermanov govor u UN-u
0
Netanyahu pobio Liebermanov govor u UN-u
Benjamin Netanyahu
Govor izraelskog ministra vanjskih poslova Avigdora Liebermana pred Ujedinjenim nacijama o rješavanju izraelsko-palestinskog sukoba ne predstavlja stav izraelske vlade, navodi se u utorak u saopćenju iz ureda premijera Benjamina Netanyahua.
Netanyahuovo saopćenje se odnosi na dijelove Liebermanovog govora u kojem se ovaj zalaže za "razmjenu teritorija s njihovim stanovništvom" kao rješenje konflikta, kao i za "prijelazni dugoročni sporazum", isključujući konačno rješenje.

"Sadržaj govora ministra vanjskih poslova održanog u Ujedinjenim nacijama nije koordiniran s premijerom", ističe se u saopćenju objavljenom u Jerusalemu.

"Premijer Benjamin Netanyahu je taj koji se bavi diplomatskim pregovorima. Različita rješenja za mir će biti utvrđena jedino za pregovaračkim stolom i nigdje drugo", navodi se u saopćenju.

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman ocijenio je u utorak pred Ujedinjenim nacijama kako "postoji rizik da bi za zaključivanje mirovnog sporazuma između Izraela i Palestinaca trebalo više decenija i da bi najprije trebalo riješiti iransko pitanje".

"Treba da se skoncentriramo na jedan dugoročni prijelazni sporazum s Palestincima, nešto za šta bi trebalo nekoliko decenija" prije nego što bude zaključen, kazao je on.

"U traženju trajnog sporazuma s Palestincima moramo razgovarati o korijenima sukoba koji će postojati još veliki broj godina", dodao je on.

"Treba razumjeti da najprije treba rješavati iransko pitanje", kazao je Lieberman, javio je AFP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: