Svijet
3

Netanyahu na Twitteru pokrenuo kampanju "Pravo lice Irana"

Klix.ba
Benjamin Netanyahu (Foto: AFP)
Benjamin Netanyahu (Foto: AFP)
Ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua pokrenuo je Twitter kampanju pod nazivom "Pravo lice Irana", baš u vrijeme kada su oživjeli međunarodni razgovori o iranskom nuklearnom programu u Ženevi.

Kampanja ima za cilj prikazati u negativnom svjetlu vrhovnog iranskog vođu, ajatolaha Alija Khameneija i nedavne proteste u Iranu, kojima je obilježena 34. godišnjica opsade na Ambasadu SAD-a u Teheranu, pri čemu su demonstranti uzvikivali "Smrt Americi" i palili američke zastave.

Nekoliko izraelskih zvaničnika podijelilo je fotografije vezane za ovu temu, prenosi Russia Today.

"Iranci su očito promijenili stil vođenja politike. Oni sada govore na engleskom jeziku i smiješe se, smiješe se i tokom razgovora u Evropi. Ali taj režim, koji je pod kontrolom Khameneija ima desetke hiljada ljudi koji na ulicama Teherana skandiraju 'Smrt Americi' i slave opsadu Ambasade SAD-a iz 1979. godine. Khamenei, koji je stvarni vladar Irana, govori kako je Amerika najomraženija zemlja na svijetu. Ne možete vjerovati ni riječ od onoga što kažu, jer su oni huškači mržnje. To je pravo lice Irana", izjavio je Netanyahu, dodajući kako Izrael nikako ne želi da Iran ima nuklearno oružje.