Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kad ste se vi priblizili toj Cvenoj liniji,i kako li mi vi postadoste nuklearna sila.Židovi to je proklet narod!
ČINJENICA JE DA KADA BI IZRAEL NAPAO IRAN NAIŠAO BI NA ODMAZDU KAKVA NIJE VIĐENA U HISTORIJI RATOVANJA. Živio Iran!
Što se tiče bespilotne letjelice, učinilo mi se da si pnapisao f-117. ALi nema veze, ne dobija se rat tako. Da neće možda prizemljiti Izraelske rakete i avione na isti način ? Ma denzelu, džaba Iranu njegove rakete, kad se ide u napad silosi raketa ili bilo šta drugo čime napadnuta strana može odgovoriti su prve stvari koji se gađaju. Da ne bi mogli uspješno odgovorili na napad, naravno. Ako Iranu išta i ostane od tih raketa, 'Iron Dome' kojeg je Izreal postavio 2011 to fino riješi: http://www.youtube.com/watch?v=rt4twDr5egE Na video klipu, Iron Dome u akciji pogađa salve raketa ispaljenih iz Gaze 2012.
@ @denzel sta bi sa f-117? nesto si mi trokirao:) nekako lakse spominjati iran iz '41:) sto se balistickih raketa tice, evo jedna iz rukava i to iz izvora kojem ti jedino i vjerujes, dakle americkog (IISS): Prema američkim procjenama Iran posjeduje najveći arsenal balističkih raketa nakon Rusije i Kine (uz SAD).
NIje bila spomenuta proturaketna odbrana iz 2006 jer takvu Izrel nije ni imao kakva je sad koju je prvi put koristio prije 3-4 mjeseca. Ali tvojom logikom, nije ni Iran imao balistčke rakete 1941. Pa kako bi ih onda sad mogao ispaljivati na Izrael, odakle mu ? Toliko o tvom Iranu.
@ @denzel pa da, vidim koliko ste upuceni u sve detalje, cim spominjete f-117 kao bespilotnu letjelicu, a pogotovo kao letjelicu koja je prizemljena u iranu. u iranu je prizemljena najmodernija nevidljiva BESPILOTNA letjelica americke avijacije, rq-170 sentiel, koja se satelitski navigira. dalje, spominjete izolirane palestince - na ciju teritoriju ne mogu uci ni najpotrebnije zivotne namirnice, a kamoli posljednja dostignuca raketne tehnologije iz irana - kao reper sukoba izmedju irana i cionista?! to takodjer govori o vasoj upucenosti u meritum stvari. ipak, i pored toga, nisu uspjeli zaustaviti sve hamasove rakete ispaljene na okupiranu palestinsku teritoriju (cak su rakete dosezale i do tel-aviva), tako da mozete tek zamisliti sta bi se desilo kada bi rakete iz irana bile usmjerene ka okupiranoj palestini tj. izraelu. p.s. podsjetit cu vas na efikasnost spomenute proturaketne odbrane iz 2006. (kompletan sjever izraela je bio u plamenu).
f-117 je prizemljen jer je to avion star 29 ili 30 godina. Imaju novi nevidljivi. Jeste li vidjeli @denzel demostraciju nedavnog obaranja Palestinskih raketa nad Izraelom ? Ako niste, pa pogledajte. Mada, džaba Iranu što ima šačicu balističkih raketa, neće ih stići ispaliti. Čak i ako stignu ispaliti jednu ili dvije, tri... isto kao i da nisu. Padaju oborene svaka prije nego što stignu do cilja. Rekoh, pogledajte demonstraciju obaranja raketa nad Izraelom od prije jedno 3 mjeseca. A možda vi i dalje zamišljate neke borbe, prsa u prsa, topovi pucaju, pješadija u jurišu, rovovi, marševi, minobacači, snajperi, tenkovi... Lol.
@ @denzel oprostite, o iskusni i mudri covjece, moze li jedno pitanje? sta vi mislite, o mudri covjece, da li je intaktno prizemljivanje rq-170 stealth i scan eagle bespilotnih letjelica bilo slanje neke poruke, ili se je to uradilo cisto onako sporta radi?! sta vi mislite, na kojem principu "ferceraju" rakete dugog dometa? i sta mislite, da li iran raspolaze balistickim raketama?
Naivko naš mali, ti zamišljaš neke borbe konvencionalnog rata kao u Bosni ili Afganistanu. Za Iran se imaju sasvim drugi ciljevi. To se radi sve iz zraka. Za uništiti nuklearna postrojenja u Iranu nema nikakve potrebe koristiti pješadiju ili haubice ili bilo šta drugo, osim raketa dugog dometa i avijacije. Ako dođe do napada, kad se iranska vojna infrastruktura i nuklearna postrojenja poravnaju sa zemljom, niko od Iranskih vojnika neće ni metka ispaliti (neće imati u koga pucati) samo će ostati ko popišani i zbunjeno gledatii jedan u drugog pitajući se šta ovo bi.
@lomigora da li ti znas razliku izmedju navedenih arapskih drzava (iz '67) i irana (kako tadasnjeg, tako i danasnjeg)?! btw, hizbullah tada nije postojao.
Najbolje da se ne ponovi ni,67, a ni 2006 zbog civila na obje strane. Ali ako do rata ipak dođe bojim se da će se prije ponoviti ,67 godina.
@lomigora ne, nego ce se ponoviti 2006., samo u puno zescem obliku. sto je izjavio na HRT dnevniku (specijalni prilog 2006.) njihov vojni analiticar i ekspert za terorizam : "...priredili su im high-tech vijetkong...". nego, neka oni ubrzaju sadjenje garkada.
Najbolje bi bilo da Iran odustane od izgradnje nuklearne bombe i da posluša međunarodnu zajednicu. Ako do rata ipak dođe ponovit će se ;67 godina i Iran će proći kao Arapi.
@ @longlive na kojim si ti drogama, jarane?! malo cnn, malo fox, malo..., koja boba i tebi dobro.
http://www.youtube.com/watch?v=QwZJiSM3a4g Hisbollah vs Israel Teil 2 Evo linije preko koje nacisti nece moci preci !
Ko tebe hrani informacijama da mi je znati, čuj ne mogu na kraj izaći sa Hezbolahom. Prije koju godinu kad su ih iz Libana gađali raketama, Izrel poslao jednu brigadu da satjeraju Hezbolah iza linije unutar Libana odakle Hezbolahove rakete ne mogu doći do naseljenih mjesta u Izrealu. Rečeno - učinjeno. Satjerali ih, zaplijenili rakete koje su preostale, dokrajčili hezbolahovce ko nisu stigli pobjeći, i gotova priča. Gle - paljba odjednomji prestala. I on kaže ne mogu na kraj izaći sa Hezbolahom :) Ti izgleda živiš kao narod u Sjevernoj Koreji koji još uvijek misli da su S. Koreanci dobili rat protiv Južne Koreje.
IRAN !!! Ne mogu nacisti da izadju na kraj protiv Hezbolaha a kamoli protiv slobodnog Irana.Imal gdje se mogu prijaviti kao dobrovoljac ako dodje do rata ?