{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Netanyahu apeluje na toleranciju prema imigrantima

F
22.12.2010. u 18:23
0
5
Netanyahu apeluje na toleranciju prema imigrantima
0
Netanyahu apeluje na toleranciju prema imigrantima
Benjamin Netanyahu (Foto: AFP)
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je u srijedu svoje sunarodnjake na toleranciju, poslije nedavnih demonstracija protiv afričkih ilegalnih imigranata u Izraelu.
"Mi smo pravna država, poštujemo sve ljude ma kojeg porijekla bili", istakao je Netanyahu u poruci koju je stavio na stranice YouTube i Facebook.

"Insistiram na tome da izraelski građani ne uzimaju pravdu u svoje ruke, da ne pribjegavaju nasilju i poticanju na mržnju, jer vlada djeluje", zatražio je on.

Premijer je podsjetio da je Izreal započeo izgradnju sigurnosnog zida dugog 250 kilometara duž svoje granice s Egiptom, kako bi blokirao glavne puteve ulaska imigranata.

Izraelska vlada je predvidjela da blizu te granice formira prihvatni centar koji će moći da primi hiljade imigranata.

Ta granica je postala tranzitni put za migrante koji čekaju posao i za tražitelje azila koji su uglavnom došli iz Sudana i Eritreje. Više od 30 migranata je ubijeno na granici od početka godine, od kojih je većinu ubila egipatska policija.

Val ilegalnih imigranata "raste i prijeti radnim mjestima Izraelaca. On mijenja lice države i mi ga moramo zaustaviti", izjavio je nedavno Netanyahu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: