Neizvijesno da li će Chavez doći na inauguraciju

S
SRNA
23.12.2012. u 09:45
0
1
Neizvijesno da li će Chavez doći na inauguraciju
0
Neizvijesno da li će Chavez doći na inauguraciju Hugo Chavez (Foto: Anadolija)
Vlada Venezuele saopštila je da je zdravstveno stanje predsjednika Huga Chaveza stabilno i da se on oporavlja nakon operacije kancera.
Zamjenik predsjednika Nicolas Maduro juče je precizirao, obraćajući se pristalicama vlade u državi Jarakuj, da se Chavez iz dana u dan oporavlja i da je prihvatio terapiju na najbolji mogući način.

Chavez je operisan 11. decembra, dva mjeseca nakon što je izabran za drugi predsjednički mandat od šest godina. Ovo je njegova četvrta operacija od juna 2011. godine.

Zbog komplikacija koje su uslijedile tokom ove posljednje operacije, pojavila se sumnja da bi Chavez, zbog svog zdravstvenog stanja, mogao da propusti inauguraciju koja je zakazana za 10. januar.

Opozicija je izrazila potrebu da je neophodno da se sprovedu novi izbori u roku od 30 dana, ukoliko Chavez ne može da prisustvuje inauguraciji.

Opozicioni lideri tvrde da ustav ne dozvoljava da se inauguracija predsjednika odgodi.

Međutim, predsjednik Narodne skupštine Venecuele Diosdado Cabello izjavio je juče da vladajuća parlamentarna partija ne planira da organizuje izbore, rekavši da će zemlja čekati oporavak svog predsjednika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: