Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Velika laz..
definicija ekstremno siromasan je apsolutno sranje.... 1,9dolara dnevno!!!! kada pomislim da sef googla zaradi 45 MILIONA dnevno, i slovi za ekstremno bogatog u procentima gledano tih 1,9 dolara je svjetlosna decenija od ekstremno siromasnog ali u jos negativnijem smislu... MMF mater vam jebem....
Mater vam yebem, 90-tih me syebaste, do 95 nekako preživih i od tada do danas mi isto ...! ! ! Za 100 godina u državi će bit obitelj Izetbegović, njhovih 15 jarana i još cca. 250 robova koji će im služit... Eto šta ćete od države napravit, opet vam mater yebem ...! ! !
...a gdje sam ja u svemu tome, htjeo bih da znam... Hej živote, teško ovo je3o te, mani me se živote, oca ti je3em...
9, 6 % "ekstremno siromašnih" a ne "siromašnih" kao što piše u naslovu. Iako su podaci smiješni. više od trećine svjetske populacije nema ni minimalne uslove za normalan život.
ma, ovo su glupe statistike, nece ljudi zivjeti sa 1,25$ dnevno, nego sa 2$, i kao oni su sada nekoga spasili od siromastva.. sa tim parama vise ne mozes prezivjeti ni u mozambiku.
Izvjestaj Svjetske banke i MMF-a :-) Oni koji su odgovorni za siromastvo i glad pola planete. Njihove godisnje plate bi nahranile milione ljudi. U Americi zivi oko 50 miliona siromasnih. Niko ne zna koliko je onih na ivici siromastva. Mozes zamisliti kakvi su podaci za Indiju ili Brazil. Eksteremno siromasni su oni koji umiru od gladi, a siromasni imaju tek toliko hrane da prezive.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ovo nama objašnjavaju kako nam je dobro ... a folova majko draga
to je jedan od ciljeva kapitalizma, stvoriti laznu sliku o svijetu oko nas i ubijediti nas da je to istina.
a zvizdić je možda na ovo mislio kad je rekao da kod nas ima 90% imućnih (kako bi mogla poskupiti struja)
tamam to ostatak siromasni nece dozivjet da imaju i to ce bit to
Fali mi samo dolar dnevno, da se iscupam iz sirotinje! Ko ima vishka, nek uplati na racun pod shifrom- Dodatak za topli obrok i odvojeni zivot u skupstini.