Grčka vlada negira glasine
0

"Ne prodajemo državne otoke Rusima i Kinezima"

Sarajevo-x.com
Grčka
Grčka
Nakon pisanja lista "Guardian" da je Grčka zbog budžetskog deficita primorana prodavati svoje otoke, reagovao je glasnogovornik tamošnje vlade, koji je pismenim putem obavijestio britanski list da u tome nema istine.

George Petalotis je u pismu naveo da Grčka ne planira prodavati svoje otoke strancima, pa tako ni Kinezima ni Rusima, kako je pisao "Guardian".

"Duboko sam razočaran pogrešnim člankom koji je napisala Elena Moya. Tvrdnje da je grčka vlada upletena u prodaju bilo kojeg otoka su potpuno netačne", naglasio je Petalotis dodajući kako, na drugoj strani, prodaja privatnih otoka već godinama nije ništa novo.

"Dvostruko je pogrešno implicirati grčkoj vladi pregovore sa ruskim i kineskim investitorima o prodaji zemljišta na Rodosu, kada se ti pregovori odnose na komercijalne transakcije nekretnina, koje nisu vezane za grčku državu i temelje se na glasinama", naveo je glasnogovornik.

"Netačni su i uvredljivi i navodi da je Grčka uzela u obzir rasprodaju otoka zbog nesposobnosti države da na njima razvije osnovnu infrastrukturu ili policiju. Takve tvrdnje stvaraju ozbiljne sumnje o motivu objavljivanja takvog članka na naslovnici 'Guardiana'", poručuje Grk.

Na kraju pisma se navodi da Grčka od Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske unije nije primila paket pomoći nego kredit, koji će, tvrdi Petalotis, u potpunosti biti isplaćen.

"Nadam se da ćete u budućnosti temeljitije obraditi činjenice prije objavljivanja takvih 'zapaljivih' članaka", zaključio je glasnogovornik grčke vlade, a prenosi agencija Xinhua.