{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NATO ocijenio da mjere u Gruziji "nisu u skladu" s njegovim vrijednostima

F
FENA
8.11.2007. u 14:41
0
0
NATO ocijenio da mjere u Gruziji "nisu u skladu" s njegovim vrijednostima
0
NATO ocijenio da mjere u Gruziji "nisu u skladu" s njegovim vrijednostima
NATO je ocijenio u četvrtak da "nije u skladu s njegovim vrijednostima" uvođenje vanrednog stanja i zatvaranje nekih medija u Gruziji, zemlji koja teži da postane članica Atlantskog saveza.
"Proglašenje vanrednog stanja i zatvaranje medija u Gruziji, zemlji partneru Atlantskog saveza s kojom on održava intenzivan dijalog, posebno su zabrinjavajući i nisu u skladu s euroatlantskim vrijednostima", navodi se u saopćenju generalnog sekretara NATO-a Jaapa de Hoop Scheffera.

"NATO pažljivo i sa zabrinutošću prati događaje u Gruziji", dodao je on navodeći da je zadužio "specijalnog predstavnika NATO-a na Kavkazu Roberta Simmonsa da gruzijskom ministru vanjskih poslova iznese mišljenje Alijanse o tome da sve strane moraju pokazati suzdržanost, izbjegavati nasilje i djelovati u skladu sa zakonom".

Griuzijski predsjednik Mihail Saakašvili progalsio je u srijedu vanredno stanje u trajanju od 15 dana na cijelom teritoriju i najavio protjerivaje ruskih diplomata optuživši Moskvu da pothranjuje nemire, nakon što je dan ranije došlo do žestokih sukoba između pripadnika specijalnih snaga i demonstranata iz redova opozicije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: