{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NATO: Bombardovat ćemo Libiju dok to bude potrebno

F
26.7.2011. u 20:16
0
7
NATO: Bombardovat ćemo Libiju dok to bude potrebno
0
NATO: Bombardovat ćemo Libiju dok to bude potrebno
Foto: AFP
NATO je u utorak saopćio da će nastaviti da bombarduje mete u Libiji dok to bude bilo potrebno, istovremeno optužujući režim libijskog lidera Moammara Gaddafija da u civilnim objektima skriva vojsku i od njih stvara legitimne vojne mete.
Predstavnica za štampu NATO-a Carmen Romero izjavila je da će Alijansa nastaviti s vazdušnom kampanjom u Libiji sve dok Gaddafijeve snage predstavljaju opasnost za civile, javio je AP.

Pored toga, NATO je optužio Gaddafijeve snage da u civilnim oblastima kriju vojsku i da zavaravaju strane novinare tako što im pokazuju oblasti koje su navodno gađali avioni NATO-a.

- Gaddafijeve snage sve više zaposjedaju objekte koji su prethodno korišćeni u civilne svrhe, rekao je portparol NATO-a, kanadski pukovnik Rolan Lavua, na pres-konferenciji u Bruxellesu, javio je Reuters.

On je kazao da Gaddafijeve snage zauzimaju nekadašnje staje, poljoprivredne objekte, skladišta, fabrike i postrojenja za proizvodnju hrane, iz kojih komanduju napadima.

- Ti objekti na ovaj način gube svoj zaštićeni status i postaju legitimne mete za NATO, kazao je Lavua, ističući da zvaničnici Gaddafijevog režima udare na te objekte predstavljaju kao napade na civilne oblasti.

Misija NATO-a u Libiji, u kojoj učestvuje osam zemalja, traje od sredine marta.

Iako SAD i Italija smanjuju učešće u ovim operacijama, a Norveška je najavila da će se potpuno povući iz kampanje u Libiji 1. augusta, NATO tvrdi da ima dovoljno sredstava da nastavi da vodi misiju na istom nivou.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: