Hag
0

Nastavlja se suđenje Stanišiću i Župljaninu

SRNA
U Haškom tribunalu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Mići Stanišiću i bivšem načelniku regionalnog Centra službi bezbjednosti u Banjaluci Stojanu Župljaninu, optuženim za zločine nad nesrpskim stanovništvom od aprila do kraja decembra 1992. godine.

Suđenje će biti nastavljeno svjedočenjem premijera prve ratne vlade Republike Srpske Branka Đerića.

Tužilaštvo danas nastavlja sa izvođenjem dokaza na suđenju bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, optuženom za pomaganje srpskim snagama koje su počinile zločine u Sarajevu, Srebrenici i Zagrebu. 

Na glavnom pretresu u predmetu hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, optuženim za ratne zločine nad Srbima u akciji "Oluja", danas će biti nastavljen dokazni postupak drugooptuženog generala Ivana Čermaka. 

Dokazni postupak odbrane nastavlja se danas i na suđenju u predmetu bivšim visokim zvaničnicima Hrvatske Republike Herceg-Bosne Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, optuženim za zločine nad nehrvatskim stanovništvom u zapadnoj Hercegovini.