Autobuska stanica
75

Napadaču Akayadu Ullahu ispala bomba pri pokušaju terorizma u New Yorku

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon današnje eksplozije na najvećoj autobuskoj stanici u New Yorku, u kojem je povrijeđeno nekoliko osoba, policija je uhapsila muškarca Akayad Ullah koji se tereti za pokušaj terorističkog napada.

"Teroristi neće pobijediti. Mi smo Njujorčani", izjavio je gradonačelnik New Yorka Bill De Blasio nakon eksplozije u podzemnom terminalu stanice Port Authority, prenosi BBC.

Napadač Akayad Ullah je ranjen, dok su četiri osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Vatrogasci kažu kako ničije zdravstveno stanje nije u opasnosti.

Američki mediji prenose kako je napadač imao cijevnu bombu vezanu oko struka kada je ušao u stanicu. On je planirao izvesti samoubilački napad, ali mu je bomba ispala prije detonacije. Gradonačelnik Blasio je rekao kako policijski službenici vjeruju da je on sam planirao počiniti napad koji, na sreću, nije imao teške posljedice po stanovništvo.

Fotografija koja kruži društvenim mrežama prikazuje napadača koji leži povrijeđen na ulici.

Iz Press službe Bijele kuće saopćili su kako je američki predsjednik Donald Trump upoznat s današnjim incidentom.

Autobuska stanica Port Authority evakuirana je nakon incidenta, a policija je blokirala ovo područje u blizini Manhattana. Podsjećamo, Port Authority je najveća autobuska stanica u New Yorku kroz koju godišnje prođe više od 64 miliona ljudi.