Svijet
11

Napadači u San Bernardinu kod kuće imali čitav arsenal naoružanja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bračni par Syed Rizwan Farook i Tashfeen Malik, koji su izveli napad u gradu San Bernardino i ubili 14 osoba, kod kuće su imali čitav arsenal naoružanja, a prema policijskim navodima, planirali su i drugi napad.

Syed Rizwan Farook i Tashfeen Malik ubijeni su u sukobu sa policijom, a nakon što su istražitelji pregledali njihovu porodičnu kuću pronašli su arsenal naoružanja.

Bombe, oružje i hiljade komada municije pronađeni su u domu napadača. Iako motivi napada još uvijek nisu poznati, policija je saopćila da postoje indicije da je napad bio isplaniran.

Šef policije u San Bernardinu Jarrod Burguan, izjavio je da su napadači najvjerovatnije planirali još jedan sličan napad.

"Ovaj napad je isplanirana misija. Ne znamo zašto i ne znamo da li je napad bio ciljano usmjeren na Centar za javno zdravlje ili su se napadači odlučili za napad u trenutku", izjavio je David Bowdich, pomoćnik direktora FBI-a u Los Angelesu.

U međuvremenu je FBI potvrdio da je Syed Rizwan Farook bio u kontaktu s osobama koje su bile pod prismotrom zbog terorizma.