MUP
0

Napadač u Bratislavi pogođen policijskim hicima

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Napadač koji je u Bratislavi ubio sedam osoba pogođen je policijskim hicima prije nego što je izvršio samoubistvo, saopštilo je danas slovačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Autopsija je pokazala da je napadač zadobio smrtonosan pogodak u grudi iz policijskog pištolja, te da se potom upucao u glavu iz puške kako bi ublažio bol", rekao je novinarima ministar unutrašnjih poslova Danijel Lipsic.

    Policija je identifikovala napadača kao Lubomira Harmana (48), koji je živio na istom spratu sa romskom porodicom čijih je šest članova ubio.

    Snage reda potvrdile su ranije objavljenu informaciju da je Harman legalno posjedovao pušku, nekoliko pištolja i munciju, ali je demantovala navode o njegovoj profesionalnoj vojnoj ili policijskoj službi u prošlosti.

    Napadač je bio član amaterskog streljačkog kluba "Vojna rezerva" i učestvovao je na streljačkim takmičenjima. 

    Policija navodi da nikome nije otkrio namjeru da izvrši ovakav zločin. Harman je bio nezaposlen od 2008. godine i nije imao krivični dosije.

    "Još nam nije poznat njegov motiv, ali to je vjerovatno proizašlo iz stalnih sukoba sa susjedima", rekao je Lipsic i ponovo odbacio mogućnost da je riječ o rasno motivisanim ubistvima.
    Napadač je u drugom dijelu incidenta pucao nasumično, na svakog na koga je naišao na ulici u sjeverozapadnom dijelu Bratislave.

    Pobijeni Romi živjeli su u zgradi u kojoj stanuju uglavnom siromašni ljudi. Porodica je imala ugled "bučnih komšija", izjavili su stanari okolnih zgrada.

    Oni navode da je u jednosobnom stanu često istovremeno živjelo po desetak ljudi, piše list "SME".