Masakr na periferiji
0

FOTO+VIDEO / Manijak na ulici u Bratislavi iz sačmarice ubio sedam osoba

Sarajevo-x.com
Foto: SME.sk
Foto: SITA
Sedam osoba je ubijeno, a najmanje 14 ranjeno u nasumičnoj pucnjavi koja se danas dogodila u Bratislavi, saopćeno je iz hitne službe.

Prema informacijama slovačkih medija, pucnjava se dogodila u kvartu Devinska Nova Ves na periferiji glavnog grada Slovačke, kada je 50-godišnji ovisnik o drogi sačmaricom pobio prolaznike, a potom izvršio samoubistvo.

Ubica je pucao sa prozora jedne od tamošnjih stambenih zgrada, a kasnije se zabarikadirao u obližnju školu gdje je počinio samoubistvo, potvrdila je slovačka policija na konferenciji za štampu.

"U pucnjavi do koje je došlo oko 10.00 sati po lokalnom vremenu ranjeno je 20 osoba, od kojih šest smrtno", izjavila je za AFP Dominika Sulkova, portparol službe hitne pomoći. Kasnije je preminuo još jedan povrijeđeni.

Ona je dodala da su među ubijenima četiri žene i dva muškarca, a hospitalizovano je 14 osoba, među kojima jedno trogodišnje dijete.

Slovačka televizija TAZ objavila je da je policija blokirala dio Bratislave gdje se dogodila pucnjava. Mjesto pucnjave nalazi se u blizini obdaništa i supermarketa.

Iz slovačke policije nisu željeli da daju bilo kakav komentar, navodeći da je istraga u toku.