Osuđivani kriminalac
5

Napadač iz Pariza Karim Cheurfi ranije prijetio kako će ubiti policajce

Klix.ba
Karim Cheurfi (Foto: Twitter)
Karim Cheurfi (Foto: Twitter)
Napadač Karim Cheurfi koji je sinoć ubio jednog i ranio dvojicu policajaca u poznatoj aveniji Champs Elysees u Parizu je ranije osuđivan zbog oružanog napada na policiju, saopćile su francuske vlasti, prenosi BBC.

Cheurfi je imao četiri krivične presude, a prvi put je bio zatvoru zbog napada na policajca prije 16 godina. Prema izjavama ljudi koji su ga poznavali, Cheurfi je tokom ove godine govorio kako želi ubiti policajca, ali veza između njega i IDIL-a nije pronađena. U njegovom džepu na mjestu nesreće Cheurfi je ostavio poruku u kojoj je napisao kako IDIL nije odgovoran za napad.

Policija je u februaru pretresala njegov stan u kojem živi s majkom, a istraga o njegovim prijetnjama je pokrenuta prošlog mjeseca. U stanu su pronađeni noževi, maske i GoPro kamere, što se nije smatralo dovoljnim dokazom da Cheurfi ima ubojite namjere. Podsjećamo, on je sinoć ubio i ranio policajce pucajući iz kalašnjikova.

Cheurfi je rođen 1977. godine u predgrađu Livry-Gargan u Parizu. Četiri puta je bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva, nasilja i krađe. Zadnji put je izašao iz zatvora u oktobru 2015. godine.