Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vala i ovim egipcanima svaki k.... smeta...
ispravka lapsusa, '' nekoliko desetina procenata nepismenih'' dakle samo pokazuje koliko je bivša faraonska mubarakova vlada činila na obrazovanju egipatskog naroda ! obaveza muslimana vjernika je da uči, da se što više obrazuje, no to kaurima na vlasti nije bilo u interesu jer je tako najlakše držati ovce i neobrazovanu rulju pod kontrolom i bičem! ali kao što rekoh, to vrijeme je prošlo i nikad se više vratiti neće ! ako Bog da, uskoro Islamska Republika Egipat ! ima i bit će mnogo posla, mnogo rada, truda, obrazovanja, razvoja ekonomije, vojne industrije i oslobadjanja od krstaškog neokolonijalističkog jarma ! ali zora sviće !
muslimani Egipta imaju puno pravo a i snagu da izborima, referendumom i svim drugim legalnim i legitimnim sredstvima izaberu vladu, predsjednika, ustav koji žele i to su na izborima i pokazali, Egiptom je vladati prokrstaški tiranin, američki duppeljubac Mubarak terorom, ugnjetavanjem činjenjem zločina..rezultat toga je nekoliko desetina nepismenih, neobrazovanih, strašna bijeda i siromaštvo, korupcija i nezaposlenost, stotine hiljada ljudi koji su živjeli po grobnicama u Kairu, stalni teror nad muslimanima, Muslimanskom braćom, i u.b.i.j.a.n.je onih koji su nešto pokušali promijeniti ! to vrijeme krstaškog terora i krstaških deppelizaca je iza, dolazi novo vrijeme za Egipat i Egipćane..Egipatski narod izabrao glasanjem i pravednim izborima, kome se ne svidja nek se tornja u ravnu Holandiju kod Gerta Wildersa ili Francusku, dakle, kauri u Egiptu ili tišu, oborite njuške ili o.d.j.e.b.au.s !
Ovo su garantujem krišćani pucali, ali ne pravovjerni, već krivovjerni - poklonici više bogova. Pitaš zašto? Jer ne mogu da podnesu da muslimani vladaju u državi sa apsolutno većinskim muslimanskim stanovništvom. Zašto sam tako ubjeđen da muslimani nisu pucali? Jer nemaju niti jedan jedini razlog za to. Svaki zakon uključujući i ustav mogu donjeti na apsolutno miran i demokratski način, jer imaju apsolutnu većinu
@Kakadu pa kad su Kopti kao ovce i ne bore se za svoju ravnopravnost a mi bosanski kjafiri bas i nismo...
Blago Egipćanima oni imaju Kopte mi ove genocidne uje i čete.
blago Bosnjama... Bosnje imaju samo par hiljada Mevlida a Egipcani par desetaka miliona ...
AKO je klasican primjer zasto je u nekim slucajevima abortus pozeljan.. na zalost ne moze se sa sigurnoscu utvrditi koji zametak se moze razviti u jedinku kakva je AKO... isto vrijedi i za ovog komentatlra poslije AKE
Prvo, nije 99% nego 90% i Egipat ima jaku koptsku manjinu (oko 10%). Drugo, ako se neko deklarira kao musliman ne mora značiti da podržava šerijatsko pravo ili "islam na saudijski način" tako da ti i da brojka od 90% otpada. I npr. ako imaš sekularno država svaka osoba ima jednako pravo na svoju religiju, a ako imaš državu gdje vlada šerijatsko ili kanonsko pravo onda su druge religije diskriminovane. VIDIS LI RAZLIKU?
Stoka zaostala.citav svijet ide naprijed oni se vracaju nazad.
TAKO SE U ISLAMSKOM SVIJETU SLAVI NOVI GODINA, PUCAJU JEDNI U DRUGE I RAZNOSE SE, DOK SE U CIVILIZOVANOM PUCA U NEBO.
ima kom_unnjara i u egiptu al nece jos zadugo..... zasto je problem u da su islamisti na vlasti u drzavi sa 99% islamskog stanovnistva?