Rasistički ispad
39

Nancy Pelosi vikala na propalestinske demonstrante: "Idite u Kinu gdje vam je sjedište"

F. H.
Screenshot
Screenshot
Bivša predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi u ponedjeljak se sukobila s propalestinskim demonstrantima ispred svoje rezidencije u San Franciscu.

Incident se dogodio dok je grupa demonstrirala na njenom prilazu, što je natjeralo Pelosi da zahtijeva da odmah napuste to područje.

Njena je frustracija dosegla tačku ključanja kada je Pelosi uzviknula rasističku izjavu: "Mičite mi se s puta! Vratite se u Kinu gdje je vaš štab".

Ovo javno pokazivanje bijesa od dolazi nakon njenih prethodnih komentara, gdje je izrazila teoriju zavjere koja sugeriše da je propalestinske demonstracije finansijski poduprla Rusija. Pelosi je pozvala na istragu kako bi se otkrila navodna ruska podrška.

"Da oni pozovu na prekid vatre poruka je gospodina Putina. Nemojte griješiti, ovo je direktno povezano s onim što bi on želio vidjeti. Ista stvar sa Ukrajinom. Radi se o Putinovoj poruci. Mislim da su neki od ovih demonstranata spontani, organski i iskreni. Neki su, mislim, povezani s Rusijom. I kažem to nakon što sam ovo već dugo gledala, kao što znate. Ne mislim da su biljke. Mislim da bi trebalo ispitati neka financiranja. I želim zamoliti FBI da to istraži", kazala je Pelosi za CNN.

"Duboko smo uznemireni komentarima bivše predsjednice Zastupničkog doma Pelosi. Pelosijina tvrdnja da neki od Amerikanaca koji prosvjeduju za prekid vatre u Gazi sarađuju s Vladimirom Putinom zvuči iluzivno, a njen poziv FBI-u da istraži te prosvjednike bez ikakvih dokaza potpuno je autoritaran", rekao je u izjavi nacionalni izvršni direktor CAIR-a Nihad Awad.

Pelosi je u nedjelju dočekana zvižducima obožavatelja po dolasku na stadion, izvijestio je Daily Mail.

U pratnji supruga Paula Pelosija, Nancy Pelosi izašla je iz crnog SUV-a. Zaštitar je pokušao zadržati gomilu pod kontrolom, ali zvukovi zvižduka jasno su se čuli dok je par, oboje strastveni navijači Ravensa, ulazio u dvoranu gdje se odigravala utakmica.