Nove mjere
55

Nakon raketnih napada Izrael obustavio izdavanje dodatnih radnih dozvola za Palestince

V. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon raketnog napada iz Pojasa Gaze prema Izraelu, te nakon što su izraelski avioni gađali ciljeve u ovom dijelu, Izrael će zalediti odluku o izdavanju dodatnih radnih dozvola za Palestince.
Kako je saopćio ministar odbrane Izraela Benny Gantz, naređeno je zamrzavanje dodatnih radnih dozvola za Palestince i to samo nekoliko dana nakon što je donijeta odluka o proširenju programa izdavanja radnih dozvola za Palestince koji rade u Izraelu.

"Prošlog utorka, Gantz je odobrio povećanje dozvola za stanovnike Gaze koji rade u Izraelu za 1.500 na ukupno 15.500 uoči posjete američkog predsjednika Bidena. Mjera je usvojena kao korak izgradnje povjerenja prema vlastima u Palestini", piše Haaretz.

Međutim, nakon što su u petak navečer četiri rakete ispaljenje iz Gaze prema Izraelu, a izraelski borbeni avioni bombardovali nekoliko Hamasovih ciljeva u ovom dijelu, izdavanje dodatnih radnih dozvola zaustavit će se na neodređeni period.

"Jednu raketu presreo je izraelski sistem protivzračne odbrane, dok su tri pale na nenaseljena područja. Sirene za uzbunu oglasile su se i gradu Aškelonu i regiji Lahiš. Nije bilo povrijeđenih", navodi izraelski list.