Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prodavat ce oni ostrva 3 za 10KM :) :)
Drugi mediji su objavili, da je grčki ministar za finansije odbio ultimatum i pomoć EU koja je vršila pritisak na grčku vladu.
Sad ušetati sa Oružanim snagama i zauzeti Grčku, da napokon dobijemo taj izlaz na otvoreno more.
sva ostrva za marku....navalite
bplje vam je jedite jednom al nemoj da ti drugi nareduje sta ces u svojoj kuci da radis
Raspada se tvorevina zvana EU, zasnovana na novcu bez pokrića.
A koji novac ima pokrice
Joj jesu ih Nijemci iz*** njemacke dvogodisnje obveznice se trenutacno prodaju po -0.23% kamata (sto ce reci Njemci naplacuju da drze tvoje pare) dok grcke leze (se nude) po nekih (5-7)% i to zato sto izmedju ostalih bogati Grci kupe novac iz Grcke i ulazu u Njemacke papire, a onda njemci (njemacke banke) kupuju za te pare grcke papire i traze od grka da im daju djaba luke, aerodrome i komletnu infrastrukturu. Genijalno Problem je da ce Grci (a i ostali) kad tad skontati o cemu se ovdje radi i poslati Njemce u p. materinu, a onda je sa Evropom istorija
Od EU i OHR kao nosioca mirovnog sporazuma treba trazit zbog njihovog nedjelovanja da kolko smo izgubili para zbog Dodikovh obstrukcija u zadnjih 8 godina ne treba ni vračat.
Lijepo je bilo kad je primala novac, a kada treba vratiti onda se ko' nešto bune.
Sad če i kod nas biti haos jer potpisani sporazum predviđa u prvoj stavci prijevremene penzije a kod nas ima ih više nego zarađene po stažu ili godinama života.
Pa zasto bih ja placao doprinose za nekoga ko je prav zdrav i u punoj radnoj snazi otisao u penziju na osnovu neke malverzacije. Sasvim je normalno da se te stvari konacno izvedu na cistac.
Neki dan sam rekao u komentaru: "Sto si pojeo i popio moras da platis". I Grcka ce ili prihvatiti uvjete EU i nastaviti stezati kais ili ce izletjeti iz Euro zone. AKo bi Evropa Grckoj i oprostila 30% duga odmah bi u Spaniji pobijedila krajnja ljevica. Oni bi izasli takodje sa jos vecim zahtjevima. Onda - otpisi i Spancima dio duga...Pa bi u Sloveniji pobijedila radikalna ljevica. Tada bi se izazvao jedan domino efekt u kojem bi Evropski kreditori izgubili stotine milijardi EURa i bilo bi boljuljano povjerenje, investitori sirom svijeta bi u sirokom luku zaobilazili Evropu i to bi bila katastrofa neslucenih razmjera.
Nema Evropa snage za luda obećanja. Ono što je Grcima trebalo izmuzli su iz EU! Da ne će možda finnsijski bombardovati Grke u vrijeme kada su kineske kamate niže 100% od MMF-a???
Grčka članica EU propada, dok Turska sa mnogo boljom ekonomijom nije nikad primljena u EU samo zato što su Muslimani
Ja sam u potpunosti misljenja ove Syrize. Koja propast ih ceka - pa otkako su krenule mjere trojke stopa samoubistava im se povecala za 45%, smrtnost djece za 35%, broj siromasnih je skocio na 30%, bolnice im ne mogu kupiti lijeove etc. Ako je to vid pomoci narodu Grcke onda bih i ja rekla dosta. Ono sto se ne pise tako cesto u medijama je da je vise od 80% tih silnih milijardi pomoci od EU otislo u finansijski sektor Grcke! Ne narodu. A zasto? Zato sto EU mari samo da zaustavi ispad kredita u zapadnoevropakim zemljama koje imaju kredite u grckim bankama. Ne mozes ocekivati od naroda koji jedva ima da jede, da idu dalje da stede. To ce ih ubiti. Nisu ni Njemce nakon WW2 izgladnjivali, vec je Marshallov plan pumpao milijarde direktno u infrastrukturu i ekonomiju Njemacke. Ja ne znam sta je rjesenje za Grcku, ali cinjenica je da je dosta ovih mjera i cinjenica je da oni nikad nece otplatiti taj dug - napravite konacno cut dugova i na taj nacin pomoci ovoj zemlji da se digne iz ovog kosmara.
Sad ce Grci poslati Aristotela, Platona i Demostena na pregovore. Oni ce smuntati EU za slijedecu ratu..
kad tolko propadnes da ti ministar finansija jedne Malte moze srat...
da 200 puta propadne ne moze propasti ko BiH 🔻
Nismo ni blizu mi propasti, ali da smo na tom putu stoji, ali mi možemo od MMf živjeti brat bratu još 25 godina.......pa tek onda da nastanu problemčići...
BiH ne propada finansijski - državu ubijaju oni sa Istoka i Zapada koji hoće da je fizički rasture. Naravno, tu su i kolaboracionisti poput SBB-a! Ali, uvijek ima ali!
Uvijek im ostaje varijanta da budu jarani s turcima.
:-)
love u chinaski :-D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)