Nevolje uoči igara u Indiji
0

Nakon pada mosta urušila se montažna tavanica u areni

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
U areni u New Delhiju u kojoj se održavaju takmičenja na igrama Commonwealtha danas se urušio dio montažne tavanice, izjavili su zvaničnici.

Tavanica se urušila u dijelu gdje se održavaju takmičenja u dizanju tegova na stadionu "Jawaharlal Nehru ". Na ovom stadionu predviđena je ceremonija otvaranja i zatvaranja igara, te još nekoliko sportskih dešavanja na igrama koje treba da počnu za 11 dana.

"Kablovi koji su postavljeni za informativnu mrežu postavljeni su na montažnu tavanicu. Tavanica je popustila pod težinom kablova", rekao je indijski zvaničnik K. M. Chandrasekhar.

Prema njegovim riječima, to je manji incident i nema mjesta za zabrinutost.

Urušavanje tavanice desilo se dan nakon što se srušio pješački most u izgradnji, pri čemu su povrijeđena 23 radnika.     

Sportski događaj, koji treba da u New Delhiju počne 3. i da traje do 14. oktobra, pod intenzivnom je kontrolom država učesnica i izražena je zabrinutost zbog loših bezbjednosnih i higijenskih uslova, a tome su pridodati i izvještaji o nedostatku spremnih smještaja za sportiste i infrastrukture.

Sutra se očekuje dolazak prvih učesnika igara. Škotski tim je donio odluku da odgodi svoj dolazak, dok su Britanci Phillips Idowu, Christine Ohuruogu i Lisa Dobriskey donijeli odluku da ne učestvuju.
Ohuruogu i Dobriskey navode da ne mogu doći zbog povreda, dok je Idowu izrazio zabrinutost zbog sigurnosti.

Indijski zvaničnici obećali su juče da će New Delhi biti spreman za početak Igara Komonvelta.

Međunarodni zvaničnici ističu da su objekti prljavi i nehigijenski, te da nisu pogodni za stanovanje.  

Visoki indijski zvaničnik izjavio je da zapadnjaci imaju "drugačije standarde" za higijenu, ali da će sportsko selo biti temeljito očišćeno prije otvaranja igara.    

Pojedini indijski mediji prenose da je u sportskom selu dovršena gradnja samo 18 od 34 stambenih objekata.