{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Do Igara ostalo samo osam dana, radovi ni blizu kraja

S
25.9.2010. u 08:18
0
5
Do Igara ostalo samo osam dana, radovi ni blizu kraja
0
Do Igara ostalo samo osam dana, radovi ni blizu kraja
Foto: AP
Predsjednik Federacije igara Commonwealtha nakon posjete sportskim terenima u New Delhiju izjavio je da je potrebno još mnogo rada da bi sve bilo gotovo do 3. oktobra, kad bi i igre i zvanično trebale početi.
Michael Fennel je u Indiji uvidio kako će trebati naporno raditi da bi se riješili svi postojeći problemi, ali i dodao da je zabrinut za sigurnost sportista i zvaničnika, piše BBC. Ipak, dodao je i da je proteklih godina u ovoj zemlji učinjen veliki napredak.

U petak su stigli i prvi takmičari - engleski hokejaši i kuglaši. Zasad su smješteni u hostelima.

Takmičarski timovi već su se ranije žalili na nehigijenski smještaj i klimave građevine.

Ove sedmice je, podsjetimo, pao novoizgrađeni pješački most, a potom se urušio dio tavanice jedne sportske arene. Pripreme za igre, koje su trebale pokazati ekonomski i svaki drugi napredak Indije, naišle su na brojne kritike kada je ustanovljeno da uz odrasle radnike na građevini rade i djeca.

Neki sportisti, poput sprintera Usaina Bolta, i selekcije nekih zemalja su otkazali učešće na igrama Commonwealtha, najprije Novi Zeland, Kanada i Škotska.

Ove igre, koje organizuju bivše engleske kolonije, održavaju se svake četiri godine. Indija se nadala da će organizacijom prikazati svoj ekonomski i politički rast, međutim, igre su postale veliko razočarenje i bruka za vladu Indije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: