|

Najveći mafijaški bos ubijen u napadu talijanske policije na Siciliji

Najveći mafijaški bos ubijen u napadu talijanske policije na Siciliji
0
F
FENA
3.12.2007. u 17:18
0
komentara
0

dijeljenja
Najveći mafijaški bos ubijen u napadu talijanske policije na Siciliji
Poznati mafijaški bos, koji se nalazi na listi 30 najtraženijih kriminalaca Italije, ubijen je u ponedjeljak u centru Sicilije u napadu policije, koja je došla da ga uhapsi, navodi se u saopćenju talijanskog ministarstva unutarnjih poslova.
Mafijaški bos, koji nije bio naoružan, ubijen je slučajno, prema verziji policije, dok snage reda tvrde da su pucale uzrak u nekoliko navrata, pozivale ga da se preda nakon što su opkolile sklonište u kojemu se skrivao u Villarosi, blizu Caltanissetta, u centru Sicilije, izvještava agencija Ansa.

"Kada se ubije neka osoba, ne možemo biti sasvim zadovoljni, ali je činjenica da su policajci riskirali svoje živote u ovoj operaciji, oslobodili Siciliju jednog od najmoćnijih i najkrvavijih mafijaških bosova", napisao je ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato.

Daniele Emmanuello (43), koji je tražen već 13 godina, optužen je od mafijaške asocijacije za ubijanja ljudi, pljačke i krijumčarenje droge.

Emmanuello se "smatrao jedno vrijeme jednim od bosova najopasnije i najnemilosrdnije mafije Cosa Nostre", prokomentirao je Giuseppe Lumia, potpredsjednik protumafijaške parlamentarne komisije.

Radi se o novom oštrom udarcu nanesenom Cosa Nostri nakon hapšenja, početkom novembra, Salvatorea Lo Piccola, koji je tražen 23 godine i koji se smatrao potencijalnim nasljednikom bosa Bernarda Provenzanoa, uhapšenog 11. aprila 2006. u selu Corleone na Siciliji nakon 43 godine bijega iz zatvora.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.