{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najveći mafijaški bos ubijen u napadu talijanske policije na Siciliji

F
3.12.2007. u 17:18
0
0
Najveći mafijaški bos ubijen u napadu talijanske policije na Siciliji
0
Najveći mafijaški bos ubijen u napadu talijanske policije na Siciliji
Poznati mafijaški bos, koji se nalazi na listi 30 najtraženijih kriminalaca Italije, ubijen je u ponedjeljak u centru Sicilije u napadu policije, koja je došla da ga uhapsi, navodi se u saopćenju talijanskog ministarstva unutarnjih poslova.
Mafijaški bos, koji nije bio naoružan, ubijen je slučajno, prema verziji policije, dok snage reda tvrde da su pucale uzrak u nekoliko navrata, pozivale ga da se preda nakon što su opkolile sklonište u kojemu se skrivao u Villarosi, blizu Caltanissetta, u centru Sicilije, izvještava agencija Ansa.

"Kada se ubije neka osoba, ne možemo biti sasvim zadovoljni, ali je činjenica da su policajci riskirali svoje živote u ovoj operaciji, oslobodili Siciliju jednog od najmoćnijih i najkrvavijih mafijaških bosova", napisao je ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato.

Daniele Emmanuello (43), koji je tražen već 13 godina, optužen je od mafijaške asocijacije za ubijanja ljudi, pljačke i krijumčarenje droge.

Emmanuello se "smatrao jedno vrijeme jednim od bosova najopasnije i najnemilosrdnije mafije Cosa Nostre", prokomentirao je Giuseppe Lumia, potpredsjednik protumafijaške parlamentarne komisije.

Radi se o novom oštrom udarcu nanesenom Cosa Nostri nakon hapšenja, početkom novembra, Salvatorea Lo Piccola, koji je tražen 23 godine i koji se smatrao potencijalnim nasljednikom bosa Bernarda Provenzanoa, uhapšenog 11. aprila 2006. u selu Corleone na Siciliji nakon 43 godine bijega iz zatvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: