|

Najsnježnija zima u posljednjih 100 godina paralizovala Moskvu

Najsnježnija zima u posljednjih 100 godina paralizovala Moskvu
223
Klix.ba
5.2.2013. u 17:03
21
komentara
223

dijeljenja
Najsnježnija zima u posljednjih 100 godina paralizovala Moskvu Moskva (Foto: RIA novosti)
Od početka ove zime u glavnom ruskom gradu palo je više od dva metra snijega, a stručnjaci ističu kako je ovo najsnježnija zima u posljednjih 100 godina, koja je paralizovala saobraćaj u Moskvi.
Meteorolozi predviđaju da će se padavine nastaviti u narednih 4-5 dana, što će dodatno zakomplikovati situaciju, piše Russia Today.

Od početka ove sedmice na čišćenju snijega angažovano je 45.000 komunalnih radnika, budući da je palo još 26 cm snijega.

Novi sloj snijega postao je noćna mora za vozače te su nerijetko morali ostavljati svoja vozila na ulicama. Oni koji su imali više sreće satima su putovali do svojih kuća, a broj saobraćajnih nesreća bio je znatno veći nego inače. Pošteđeni, naravno, nisu ostali ni pješaci kojima je kretanje također bilo dosta otežano, jer su i pločnici bili zameteni snijegom.

Ovo nije prvi put da se Moskva suoči sa velikim padavinama ove zime, slična situacija bila je i sredinom januara. Uz sve to, u decembru prošle godine zabilježene su i najniže temperature u posljednjih 70 godina u Moskvi, a temperatura je u pojedinim dijelovima zemlje padala i ispod minus 50 stepeni. Da stvari budu još nepovoljnije, meteorolozi predviđaju još padavina do kraja ovog mjeseca, ali i u martu, koji je u Rusiji pravi zimski mjesec.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...