{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najmlađa "parlamentarka" u EU: Malena Vittoria ne propušta priliku da glasa

20.11.2013. u 17:22
0
24
Najmlađa "parlamentarka" u EU: Malena Vittoria ne propušta priliku da glasa
0
Najmlađa "parlamentarka" u EU: Malena Vittoria ne propušta priliku da glasa
Trogodišnja Vittoria Cerioli vjerovatno je najmlađa parlamentarka na svijetu. Naime, djevojčica je kćerka talijanske zastupnice u Parlamentu EU Licije Ronzulli, a imala je samo šest sedmica kada je prvi put s mamom došla na posao.
Mala Vittoria sada pokazuje i interes za ono što njena mama radi pa redovno prilikom glasanja i sama diže ruku. I na jučerašnjom zasjedanju u Strasbourgu djevojčica je aktivno učestvovala u glasanju o budžetu EU i investiranju.

Na sjednicu je ponijela i svoju omiljenu igračku, a povremeno se igrala i sa maminim smartphoneom.

Kada se Ronzulli prvi put pojavila na sjednici sa djevojčicom, izazvala je brojne komentare javnosti. Neki su na taj njen čin gledali s nevjericom i osuđivali je, jer nije uzela slobodno vrijeme da bude sa svojim djetetom.

Foto: AFP
Foto: AFP


Za druge Ronzullin potez simbolizira današnje majčinstvo, jer u protekle tri godine, unatoč prisustvu njene kćerke, Talijanka je svoje obaveze završavala profesionalno.

Fleksibilna pravila Evropskog parlamenta dozvoljavaju dovođenje djece na posao, a Ronzulli je to odlučila iskoristiti. Svojevremeno je govorila da je u pitanju briga majke, a ne politički potez.

No, ipak je kazala da želi skrenuti pažnju na žene koje nemaju privilegiju da budu sa svojom djecom dok rade.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: