Prvi put u javnosti
0

Najmlađa kćerka Johna McCaina branila tatu i Trumpu poručila: "Ti si dijete"

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dok se starija kćerka pokojnog senatora Johna McCaina Meghan McCain često sukobljava s predsjednikom Donaldom Trumpom, njegova najmlađa kćerka Bridget uvijek je bila po strani.

Međutim, sinoć ga je kritizirala zbog omalovažavanja njenog oca, nazivajući predsjednika djetetom, piše CNN.

Trump je isprovocirao McCainove kćerke i zbog toga što se žalio jer nije dobio dobio poziv za McCainov pogreb u augustu, nakon senatorove duge borbe s rakom mozga. Bridget McCain predsjednika je kritizirala u tvitovima.

"Ne mora se svako složiti s mišljenjem mog oca, niti ga voljeti, ali očekujem da budete pristojni i pokažete poštovanje, ako ne možete učitni ni ove dvije stvari, budite bakar obazrivi, od njega smo se oprostili prije samo sedam mjeseci", napisala je McCain.

Napisala je i kako bi Trump, čak i da je bio pozvan na sahranu, tamo došao samo zbog dužnosti, a ne zbog žalosti.

"Nažalost, na vas se ne može računati da budete ljubazni, jer ste dijete u najvažnijoj ulozi za koju svijet zna", napisala je McCain, dok ju je njena starija sestra podržala u odluci da se suprostavi Trumpu.

Naglasila je kako je ovo prvi put da Bridghet javno progovori i da je to vrlo hrabo od nje budući da je veoma mlada.

Meghan McCain optužila je porodicu Trump i za nedostatak empatije, zahvalivši javnosti za pružanje podrške njenoj porodici.

"Ne očekujem pristojnost i suosjećanje od porodice Trump. Želim se zahvaliti američkoj javnosti za svu pristojnost i suosjećanje koje su nam pružili".

Trumpu je još poručila da ga niko neće voljeti kao što su voljeli njenog oca.