Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kokuzaner Sta te briga , barem je rahat popijes...
ja sam bogat kad danas imam 1 KM za kahve!
Gradivo iz petog osnovne, veliki brojevi. Nauči da i u našem jeziku također službeno postoji riječ bilion, koji se kod nas za razliku od engleskog razlikuje za tri nule. Ali to nije isključivo engleska riječ, več i naša. Neobrazovani uobraženko koji je došao ispravljati druge dok ni sam ne zna. Što naš narod kaže: \"stalo ruglo na sred puta pa se cijelom svijetu ruga.\" E takav si ti.
engleski billion je valjda kod nas milijarda, a engleski trilion je valjda kod nas bilion. na engleskom ovo su trilioni. kada bi ovo podijelio na sve stanovnike zemlje, svako covjek bi dobio po tri miliona dolara. ali u cemu bi onda bila draz zivota i ganjanje dnevnice od 5-10 maraka.
i ja tu skrivam svojih 10.000.000.000 eura
Kad već misliš koristiti Engleski izraz, orginalno je napisano 21 do 32 triliona dolara!
u Bosanskom jeziku ima rijec \"milijarda\" tako da nemoramo korstiti tudje izraze. \"Bilion\" je engleska rijec, ako mislite koristiti tu rijec onda je tretirajte kao engleski izraz... Najbogatiji ljudi svijeta u poreznim oazama skrivaju \"billions of dollars\"
ih da je u ove papircice kakvu kozu pustit
za poreski raj treba nekoliko stvari, od kojih je jedna, ne i najmanje vazna, povjerenje. da li bi ti vjerovao nasim ljudima da ti cuvaju ili ulazu pare?
A glupave Bošnje (svih vjera) umjesto da od BiH naprave \'poreski raj\' po uzoru na Švicu kolju se za interese Vatikana, Moskve i Istambula.
Nije to novac od najbogatijih ljudi, nego od multinacionalnih kompanija. Velika razlika je to...