Medalje za hrabrost
0

Nagrade za slodarnost povodom godišnjice nesreće kruzera Costa Concordia

Anadolija
Po nalogu predsjednika Italije Giorgia Napolitana, ministrica unutrašnjih poslova Italije Annamaria Cancellieri danas je uručila medalje za hrabrost zvaničnicima ostrva Giglio i grada Monte Argentario za solidarnost koju su stanovnici tog ostrva pokazali kada je kruzer Costa Concordia doživio nesreću.

Na svečanosti u dvorcu na ostrvu Giglio, ministrica unutrašnjih poslova Annamaria Cancellieri uručila je zlatne medalje gradonačelniku ostrva Giglio Sergiju Ortelliju i gradonačelniku Monte Argentarija Arturu Cerulliju. Cancellieri je istakla da su građani Giglia i Monte Argentarija zaslužili ove medalje.

"Ljudi su u ovoj situaciji, koja je bila dramatična, pokazali svoju toplotu i ljudskost kako bi je učinili što lakšom. Zbog toga je ova nagrada dodijeljena ovim ljudima. Ovo je bio test za italijanski narod da pokažu kako su velika nacija", kazala je Cancellieri.

Kruzer Costa Concordia isplovio je prošle godine iz grada Civitavecchia u 19 časova sa 4.200 putnika. Na putu prema Savoni, nasukao se na stijene u blizini ostrva Giglio. U nesreći su poginule 32 osobe.