Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"Vijesti\" sa Glasa Rusije, Russia Today, Pravde i ostalih Putinovih placenih isprdaka koje SRNA revno prenosi mozete slobodno okaciti macku o rep jer to nisu vijesti nego placeni pamfleti i propaganda po naredbi iz Kremlja. Ovako su isto prije godinu-dvije javno blatili dolar, a potajno imaju pola svojih deviznih rezervi u dolarima. Gledajte malo sta ko objavljuje prije nego se pros.erete.
u šta da mijenjam onda ove euriće? šta ćemo sad?
\"europska zajednica je politicki sasvim odrziva ali je eurozona sasvim druga prica jer da bi eurozona mogla funkcionirati, potrebna je sveobuhvatna reforma kapitalizma... \" Upravo to i govorim. Promjena kapitalizma. Kapitalizma moze opstati SAMO dok nekoga izrabljuje (ne placa pravu cijenu sirovina i rade snage, monopolizira, unistava tudje privrede da bi nametnuo svoju itd.). Izdrotali su sve, a sada adio....mora se sve mijenjati u korijenu!
@Zbogom Belle... tvoja \"ekonomska analiza\" bas i nema previse sa stvarnoscu. problem je u cinjenici da visokorazvijene drzave i tzv drzave u razvoju ne mogu nikako tvoriti jednu skladnu i homogenu zajednicu! nekada sam vjerovao da europske mudre sijede glave znaju sta rade a danas shvatam da nisu imali pojma bas kao ni ja ali su se nadali da ce se problem nekako sam od sebe rijesiti. europska zajednica je politicki sasvim odrziva ali je eurozona sasvim druga prica jer da bi eurozona mogla funkcionirati, potrebna je sveobuhvatna reforma kapitalizma...
http://www.youtube.com/watch?v=n9bMv59kMjo&feature=related
Njemacka je, primjerice, na kamatama na grcki dug uzela milijarde profita i jos tvrdi da pomaze Grckoj!? Sada ce lijevica da zapjeva \"Budi se istok i Zapad\" i pokaze Briselu gdje mu je mjesto. Samim ulaskom u EU Atena se nije odrekla upravljanja svojm drzavom da bi joj Brisel sustavno unistavao privredu, a sve stiteci interse \"elitnih\" clanica i to o svojem trosku!Ako \"elitni\" uistinu jesy elita neka se oslone na svoju privredu i resurse, a ne kao pijavice isisu sve iz drugih zemalja, uvale ih u kredit, pokradu i onda jos zaradjuju na kamatama dok tim zemljama drze predavanja o tome kako se vodi drzava.
Jos sedam vecinom ex-komunistickih zamalja razmatra prednosti ostanka u euro-zoni naspram posljedica saniranja gubitaka izlaskom iz EU kako bi se vratili svojoj unistenoj privredi i reanimirali je.EU nije u kamenu zapisana i nema ni jednoga razloga da ovakva kakva jeste opstane. Bilo je unija i prije nje koje su se raspale.Ne moze par \"elitnih\" drzava zivjeti na racun svih ostalih.
grcaka ode iz eurozone a zapadu ce poslati mahanje i veliki all.ahimanet umjesto eura ... i to je jedan od razloga zasto turskoj nije mjesto u civiliziranoj europskoj zajednici!
EU se raspada. Dolazi vrijeme revolucija... Bice crveni protiv crnih i bice k r v i na ulicama europskih gradova. Nema vise prebacivana kredita na ledja drugima cije su zemlje razorili i lagodnog zivota na neplacanju siroivna i tudjeg rada. Mora se mijenjati sustav/sistem. To nikada nije islo mirnim putem. Vezite se- polijecemo.