SAD
0

Na Twitteru pisala kako je nesretna, a zatim se ubila

Sarajevo-x.com
Srednjoškolka Ashley Billasano (18) koja je živjela u Williamson okrugu, SAD, počinila je samoubistvo, nakon što je u posljednjih šest sati svog života postavila 144 tweeta o svom nezadovoljstvu i nesreći na poznatu društvenu mrežu.

U postovima je obrazložila kako ju je član porodice godinama silovao i zlostavljao, da bi je na kraju primorao na prostituciju. Također je rekla da se obratila vlastima, ali da joj niko nije pomogao.

"Ušla sam u kupatilo i zatvorila vrata. To je bilo to. Rastavila sam brijač i uzela samo žilet. Uradit ću što moram. Kunem se da nakon te noći više nisam bila ista", samo su neki od tweetova koje je Billasano objavila, prenosi Huffington Post.

Billasano se prije godinu dana obratila policiji, ali ništa nije učinjeno da bi ona bila zaštićena.

"Ovo nije slučajno, ona je ovo planirala. Mislim da je to uradila kako bi dobila pažnju, ako već nije mogla da dobije pravdu", rekla je Ashleyina drugarica Escamilla.

Ashleyina majka, Tiffany Ruiz Leskinen rekla je da su vlasti odbile pomoći njenoj kćerki i da su krive za sve. Ashleyin nalog na Twitteru je ugašen, a ostaje pitanje zašto niko od 500 njenih prijatelja na mreži nije pozvao pomoć ili joj pokušao pomoći, nakon što je Ashley šest sati objavljivala svoje namjere.