|

Na misterioznom videu se pojavljuje sin ubijenog Kim Jong-nama

Na misterioznom videu se pojavljuje sin ubijenog Kim Jong-nama
0
Klix.ba
8.3.2017. u 12:27
6
komentara
0

dijeljenja
Misteriozni video u kojem se javnosti obratio sin Kim Jong-nama, ubijenog polubrata sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una, počeo je kružiti internetom.
U cenzuriranom videu koji traje 40 sekundi mladić govori: "Moje ime je Kim Han-sol. Iz Sjeverne Koreje sam i pripadam porodici Kim. Moj otac je ubijen prije nekoliko dana".

On dalje dodaje da je sa majkom i sestrom, ali detalji o lokaciji na kojoj se nalaze nisu poznati. Zatim je pokazao sjevernokorejski pasoš kako bi potvrdio svoj identitet, te rekao da je "zahvalan", nakon čega su zvuk i slika cenzurirani.

Video završava rečenicom Kim Han-sola: "Nadamo se da će ovo biti bolje uskoro".

Podsjećamo, njegov otac Kim Jong-nam je ubijen jednim od najsmrtonosnijih otrova koje je čovjek stvorio. Malezijske vlasti objavile su da je preminuo najvjerojatnije od posljedica nervnog otrova VX koji mu je, u napadu koji se dogodio na malezijskom aerodromu, nanesen na lice.

VX, koji se nalazi na listi hemijskog oružja za masovno uništenje, godinama je bio u vojnim arsenalima mnogih zemalja, međutim, od 1997. zabranjen je u cijelom svijetu, a većina zaliha je uništena.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...