{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na londonskom aerodromu "Heathrow" blokirane hiljade putnika

F
21.12.2006. u 14:23
0
0
Na londonskom aerodromu "Heathrow" blokirane hiljade putnika
0
Na londonskom aerodromu "Heathrow" blokirane hiljade putnika
AP
Hiljade putnika blokirane su u četvrtak ujutro na londonskom aerodromu Heathrow, obavijen gustom maglom koja je izazvala mnogobrojna otkazivanja i kašnjena letova u ovom frekventnom predbožićnom periodu.
Najpoznatija i najopterećenija kompanija British Airways upozorila je već u srijedu navečer da će skoro 40 posto od 400 domaćih svakodnevnih letova biti otkazano u četvrtak.

Svi njeni domaći letovi su otkazani kao i jedan "veliki broj evropskih usluga". Posebno su pogođene veze s Bruxellesom i Parizom.

"Žao nam je zbog ovih problema s kojima se danas susreće aerodrom Heathrow . Te poteškoće su uslijedile zbog lošeg vremena", stalne su najave upućene putnicima, koje se mogu čuti na aerodromu .

Zbog magle, koja bi se mogla zadržati i sljedećih 48 sati, kontrolori leta su morali smanjiti frekventnost slijetanja i polijetanja s Heathrowa i nekih drugih aerodroma u Velikoj Britaniji, među kojima Gatwick, Liverpool i Glasgow.

British Airways je pred terminalom podigao dva ogromna šatora kako bi se pobrinuo za one putnike koji već satima čekaju na aerodromu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: