{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na londonskom aerodromu "Heathrow" blokirane hiljade putnika

F
21.12.2006. u 14:23
0
0
Na londonskom aerodromu "Heathrow" blokirane hiljade putnika
0
Na londonskom aerodromu "Heathrow" blokirane hiljade putnika
AP
Hiljade putnika blokirane su u četvrtak ujutro na londonskom aerodromu Heathrow, obavijen gustom maglom koja je izazvala mnogobrojna otkazivanja i kašnjena letova u ovom frekventnom predbožićnom periodu.
Najpoznatija i najopterećenija kompanija British Airways upozorila je već u srijedu navečer da će skoro 40 posto od 400 domaćih svakodnevnih letova biti otkazano u četvrtak.

Svi njeni domaći letovi su otkazani kao i jedan "veliki broj evropskih usluga". Posebno su pogođene veze s Bruxellesom i Parizom.

"Žao nam je zbog ovih problema s kojima se danas susreće aerodrom Heathrow . Te poteškoće su uslijedile zbog lošeg vremena", stalne su najave upućene putnicima, koje se mogu čuti na aerodromu .

Zbog magle, koja bi se mogla zadržati i sljedećih 48 sati, kontrolori leta su morali smanjiti frekventnost slijetanja i polijetanja s Heathrowa i nekih drugih aerodroma u Velikoj Britaniji, među kojima Gatwick, Liverpool i Glasgow.

British Airways je pred terminalom podigao dva ogromna šatora kako bi se pobrinuo za one putnike koji već satima čekaju na aerodromu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: