Švedska
0

Na blogu Carla Bildta "lijepe Ruskinje traže ljubav i brak"

FENA
Carl Bildt (Foto: Arhiv)
Carl Bildt (Foto: Arhiv)
"Lijepe Ruskinje traže ljubav i brak" - poruka je koja se pojavila na osobnom blogu švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta, ali je djelo informatičkih pirata, izjavio je u utorak šef švedske diplomatije.

"Očigledno ima piratstva u zraku", izjavio je Bildt novinskoj agenciji TT koja ga je ispitivala o ovom oglasu koji se pojavio u decembru, a zatim nestao sam od sebe na blogu na kojem je ministar običavao da zvanično komentira aktuelnosti.

Kako je javila agencija TT, oglas je postavljen na blog dok je ministar pisao komentar o samitu OSCE-a u Kazahstanu početkom decembra.

Nakon što su se pojavila još dva mala reklamna oglasa, Bildtova glasnogovornica Anna Charlotta Johansson je potvrdila za agenciju AFP da ministar ne dozvoljava reklame na svom blogu i da su ovi mali oglasi nakon pojavljivanja brzo nestali.

Bildt je vrlo aktivan na svom blogu i na Twitteru. Nedavno je bio prvi koji je na Twitteru nazvao "terorističkim napadom" dvostruku eksploziju 11. decembra u Stockholmu, prije istražitelja i prije zvanične reakcije premijera Fredrika Reinfeldta, zbog čega je zaradio kritike.