Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mozes crknuti od nemogucnosti da promjenis stvari oko sebe...ali je fakta da ce Bosnjaci biti iz sve ono sto ti mrzis, pa kada to i nije ispravno, samo zbog toga da bi tebi zivot bio jadniji i bolniji. Da, ako dodje Muslimansko bratstvo na vlast, bice samoubica i autobombi, ali samo i samo tebi u inat... Bosnjaci ce sve to podrzati, ali samo i samo tebi u inat... Iskreno se nadam da ce i jedan takav \"islamski fundamentalista\" posjetiti i tebe i demonstrirati ono sto za tebe prestavlja nocnu moru.... Stvari se dogadjaju, ali ti mali misu to ne mozes promjeniti...vec ces patiti i u takvom stanju okontaci taj smrdnjivi zivot. Bas mi je zao sto moras trpiti ova \"islamisticka sranja\".
egipcani sada ste tek nadrljali.
dajte sansu ljudima,,
12:23 Banke u Kairu ponovo otvorene Protestanti su ostali okupljeni na cenralnom trgu Tahrir u Kairu, uprkos jučerašnjem pozivu komandanta vojske Hasana al-Rovenija na okončanje protesta kako bi bio uspostavljen saobraćaj i normalizovan život u egipatskoj prestonici.Oni odbijaju da se sklone sa ulica sve dok Mubarak ne siđe s vlasti, dok neki stanovnici žele da se ponovo uspostavi normalno stanje, pošto su zemlju skoro dve sedmice potresali protesti, u kojima je, prema procema Ujedinjenih nacija, poginulo 300 ljudi. Ispred banaka su se formrali dugi redovi nervoznih Egipćana, koji najzad mogu da podignu novac sa svojih računa, izvestio je Rojters.
Policajci ubili nenaoružanog prosvjednika s rukama u zraku (UZNEMIRUJUCI SNIMAK) Snimljena je s balkona u Manshya okrugu (Aleksandrija). Prosvjednici su postavili privremene barikade po ulicama, a onda je jedan od njih došao do policije i raširio jaknu kako bi im pokazao da nije naoružan. No policajci su ipak pucali u njega. Nakon 30 sekundi pao je na pod, piše Daily Mail. –obrada (DNEVNIK HR ) http://www.youtube.com/watch?v=vu2s0LQXLyI&feature=player_embedde
Izjava El-Baradeja novinarima- \"Ako je ta informacija točna, mogu vam reći da bi predstavljala veliku smetnju te da bi na ljude koji danima prosvjeduju djelovala poput olova\", rekao je u telefonskom razgovoru za Reuters.\"Vijest da bi Mubarak trebao ostati i voditi proces promjena te da bi u tom procesu ključnu ulogu trebao imati njegov najbliži vojni savjetnik, koji nije najpopularnija osoba u Egiptu, bila bi vrlo razočaravajuća\", dodao je.Također je rekao da nema dojam da prosvjednicima ponestaje energije, te izrazio zabrinutost da bi, u slučaju inzistiranja SAD-a na Mubarakovu ostanku, situacija mogla postati mnogo krvavija. \"SAD podilazi onome tko je toga dana moćniji\" ElBaradei je rekao i kako mu se čini da SAD ne vodi jasnu politiku prema Egiptu.\"Čini se da SAD samo podilazi onome tko ima više moći toga dana, umjesto da zauzme dosljednu poziciju\", rekao je te dodao da bi Mubarak trebao napokon odstupit jer je \"izgubio povjerenje naroda i podbacio\".
za@ Ratni Savjet, Bosna i Hercegovina je imala svoju istorijsku sansu 92-e koju je prokockala-ne \' bud zasto\' ,vec za veliko zlo.Istorijske sanse se ne javljaju cesto.Zato jarane moj evo ti jedne Srpske izreke :\"Kasno Marko na Kosovo dodje\".Ja ti preporucujem bukvar za prvi razred osnovne skole iz 1952-e i jednu njegovu recenicu;\'\'Ramo sara po papiru, ne saraj Ramo,pisi !\'\'Zato i ti jarane ne saraj vec pisi !
Suetski kanal je zila kucavica energetskog protoka izmedju Bliskog istoka i Zapadnog razvijenog svijeta.Egipat je medju najstarijim kolijevkama kulture cijelog svijeta.Nil je jedna od najbogatijih rijeka vodom u cijelom svijetu , a njegove obale su sa najplodnijim zemljistem u svijetu.Te prednosti Egipat mora da iskoristi pogotovu sto ima mlad, obrazovan kadar zeljan dokazivanja i takmicenja u svim oblastima. Egipte-budi uzdanica i uzor cijelom Islamskom svijetu ! Razvijaj demokratiju onakvu kakvu narod zeli,a ne onakvu kakvu ti namecu drugi ! Svakom svom gradjaninu obezbijedi da se iskaze i da bude dio vlasti bez obzira na vjeru,naciju i boju koze !
Oprostite unaprijed na spamu ali eBiH treba tvoju pomoc u oslobadanju od srpske okupacje Ako se želite malo maknuti od svakodnevnih životnih problema, preporucam da probate igrati najpopularniju onlajn strategiju e.Republik. Virtualni paralelni svijet baziran na realnom životu, potpuno je besplatna a registrirati se možete na sljedecem linku: NAPOMENA: Za pocetak igre se nemojte registrovati na teritoriji BiH jer je okupirana od srba, nego u nekoj saveznickoj zemlji, USA, Rumuniji ili Hrvatskoj npr a vratite se kad oslobodimo BiH od okupacije! ___ http://tinyurl.com/REGISTRIRAJ-SE Važno je napomenuti da prilikom registracije trebate unijeti važeci e-mail na koji dobijate link za potvrdu registracije nakon cega možete poceti igrati. ___ Od trenutnih zbivanja mogu izdvojiti grcevitu borbu za oslobodenje eBosne i Hercegovine. Sve naše regije osim Brcko distrikta su pod okupacijom te nam je potreban svaki igrac da se oslobodimo! POMOZI I TI eBOSNA I HERCEGOVINA TE CEKA!!
Muslimansko bratstvo Egipta zelim vam jedinstvo u nastojanju da Egipat postane najveca ekonomska i politicka sila u Arapskom svijetu pa i sire !
09:37 - Muslimanska braća počinju pregovore s egipatskim vlastima Najveća opozicona grupa u Egiptu, zabranjeni pokret Muslimanska braća, saopštila je danas da će pregovarati sa vlastima kako bi se okončala politička kriza u zemlji. Predstavnici Muslimanske braće sastaće se sa potpredsednikom Omarom Sulejmanom da bi izneli svoje \"legitimne i pravedne zahteve\". Visoki zvaničnik pokreta Mohamed Mursi rekao je da taj pokret ostaje pri glavnom zahtevu protestanata , odlasku predsednika Hosnija Mubaraka sa vlasti.
09:29 - Dik Čejni poziva Obamu na oprez prema Egiptu Bivši potpredsednik SAD Dik Čejni nazvao je predsednika Egipta dobrim prijateljem i saveznikom SAD i apelovao na vladu predsednika Baraka Obame da postupa oprezno prema situaciji u Egiptu. Čejni, republikanac, rekao je ovo u subotu, dan pošto je Obama, demokrata, izvršio pritisak na Mubaraka da razmisli šta ostavlja za sobom i ode s vlasti .
MILANO - Nekoliko hiljada ljudi učestvovalo je juče na protestnom skupu u Milanu, zahtevajući ostavku italijanskog premijera Silvija Berluskonija, posle optužbi da je plaćao seksualne usluge 17-godišnjoj devojci, što je kasnije, kako tvrde protestanti, pokušao da prikrije koristeći svoj položaj.Italijanski premijer negira da je davao novac. Italijanski parlament glasao je pre dva dana protiv pretresa kancelarija knjigovodstva Berluskonija u vezi sa seksualnim skandalom. Rubi je odbacila navode da je imala odnose s Berluskonijem, ali je priznala da joj je italijanski premijer finansijski pomogao sa 7.000 evra.
istinska i prava revolucija pocinje da bjesni.kolonizatori sve vise padaju.
08:23 Muslimanska Braća u Egiptu su izjavili da su spremni uči u pregovore s vladom. Razgovori bi trebali početi za nekoliko sati. Protesti se nastavljaju širom Egipta i danas nesmanjenim intenzitetom. --------------------------------------------