Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad vec postavljas pitanje i dajuci komentar misleci da je smjesan, razmisli kako ispadas glup i neobrazovan...
iznad 80. sprata se ravnaju po takvimu iz Oslobodjenja
hahaha ne mogu da vjerujem , pa ako je nauka irelevantna ti danas nebi pisao ovu poruku, nebi imao kompjuter, internet, struju itd..
Ne znači ništa jer se radi o stvarima o kojima čovjek jednostavno ne može znati ništa. Nauka je dobra za izračunavanje uglova u trouglu. Naučni dokazi o postojanju Boga (Ibn Rušd i Akvinski) ili nepostojanju su irelavantni.
\"Naučno se može svašta dokazati. Samo što to ne znači ništa.\" Kome ne znači ? Mozda tebi.
Majke mi nije ni čudo što će na ovim prostorima sukobi i konflikti uvijek biti aktuelni. Od svake, ali skoro svake teme nastane prepucavanje, svađa, provociranje, omalovažvanje - pa masa vas treba da nauči civilizovano komunicirati, bez \"napada\" strasti. Od teme oko posta, ste počeli da se prepucavate i završili na teoriji evolucije (koja je naravno nepresušan izvor razlike u mišljenjima). Ipak je ovo samo članak i javno iznošenje vaših životnih frustracija putem neprimjerenog ili uvrjedljivog komentarisanja vam neće pomoći da rješite svoje probleme. Samo polako.
Naučno se može svašta dokazati. Samo što to ne znači ništa. Čovjek je ograničen (Turingova mašina) i u toj svojoj ograničenosti se trudi razumjeti makro i mikrokosmos, izmišlja nauke i filozofije i religije ali ostaje unutar svoje ograničenosti. Isto rade i druge životinjske vrste. Razvijenije i nerazvijenije.
moze se naucno dokazati da ne postoji bog al ti opet neces prihvatit u tome je problem (tvoj)
ccc, razmisli malo covjece. Ok tacno atom niko nije vidio, ali postoji, jer je naucno dokazano, sto kroz hemijske reakcije i sl. nisam sad hemicar al znas da postoji nacin da se dokaze nesto sto se ne vidi. Atom je dokazan.
gdje je to darwin rekao da njegova teorija ima greske i da nije odrziva??? sta lupetas, jel to isto ono kad je muhamed a.s. rekao da je sve ono bila zajebavancija da ne postoji bog nego samo hrpa nagomilanog zivotnog iskustva napisanog prije njega i prepisivanog od drugih ko i sve religije prije islama...
tvoje razmisljanje je otprilike ovako ako nesto ne vidim ono ne postoji, ok vratimo se na prirodne nauke i planetarni moel atoma,naime atom niko nikad nije vaidio a jos manje elektron po tvojoj logici oni ne postoje jer ih ne vidimo, tvoja logika je logika kojom se nesmiju sluziti naucnici jer bi samo stacionirali...pozdravv
@Idioti Kakva je razlika izmedju nevidljivog, lebdeceg zmaja koji bljuje bestoplotnu vatru i obicnog (nepostojeceg) zmaja? Naucno mi dokazite da bilo koji od ta dva postoji ili da ne postoji, koje god vam je lakse!
HAHHAHAHA tipicno teisticko pitanje. Da ja tebe pitam, mozes li ti naucno dokazati nepostojanje jednoroga ? Ne mozes naucno dokazati nepostojanje neceg sto ne postoji to je suludo
tvoj problem je nepoznavanje prirodnih nauka, govoris kako se treba sluziti naukom a ni jedan dokaz da izneses, mozes li dokazati naucno da nepostoji B.o.g ???
pa i sam Darvin je na kraju priznao da njegova teorija evolucije ima greske i da nije odrziva, inace bi i danas imali prelazne oblike zivih bica koje su u nekoj od faza evolucije... ili je mozda evolucija zavrsena? Sto se tice komentara o Aisi i Muhamedu a.s. kako ste krenuli sa smanjivanjem godina na kraju ce ispasti da je jos uvijek bila u stomaku kad ju je Poslanik ozenio. Ima dosta dokaza o tome kad, kako i zasto ju je Poslanik ozenio za one koji zaista zele znati a ne samo pljuvati. Kritika vjere i zelja za istrazivanjem su naravno dobrodosli ali samo oni konstruktivni i dobronamjerni.
Da zakljucim, ko god kaze bog je oduvijek, on svog boga je pretvorio u apstrakciju. Bas ono sto i jeste, imaginarna vrijednost :) Ajd sad vozdra ode zivit
@upuceni religija ja za ljude ometene u razvoju,ima Boga,ko sto ima hrane u Etiopiji....pa ti vidi