U New Yorku
0

Muškarac ubio djevojku, a potom fotografije njenog tijela podijelio na gaming platformi

S.H.P.
Foto: Policijska uprava Utica
Foto: Policijska uprava Utica
Sedamnaestogodišnja Bianca Devin pronađena je mrtva s velikim povredama na vratu. Policija u Utici saopćila je kako je osumnjičeni za njenu smrt Brandon Clark dijelio fotografije njenog tijela na gaming chat aplikaciji Discord.

Naime, u nedjelju je policija u Utici u New Yorku dobila nekoliko poziva od muškarca koji je tvrdio da je ubio ženu te da će izvršiti samoubistvo. Kada je policija stigla, Clark se pokušao ubiti ubodima nožem u vrat. U neposrednoj blizini policija je pronašla tijelo žene koju su identificirali kao Biancu Devin.

Osumnjičeni za ubistvo i žrtva upoznali su se na Instagramu prije dva mjeseca i postali su veoma bliski. Večer ranije par je bio na koncertu, a svađa između njih rezultirala je Biancinom smrću.

"Vjeruje se da je Brandon Clark fotografije njenog ubistva objavio na platformi Discord", saopćila je policija.

Članovi Discorda koji su vidjeli fotografije i postove koje je osumnjičeni postavio kontaktirali su policiju.

"Šokirani smo i duboko razočarani ovom užasnom situacijom. Sarađujemo s policijom kako bismo pružili bilo kakvu pomoć. U međuvremenu, naše misli su s Biancinom porodicom i voljenim", izjavio je glasnogovornik Discorda za CNN.

Osumnjičeni, kojeg je policija identificirala kao 21-godišnjeg Brandona Clarka, hitno je operiran i policija se nada da će preživjeti. Optužnica će biti podignuta kada policijski službenici uzmu izjavu od njega.

Njena porodica kazala je da je Bianca bila divna djevojka, sestra i kćerka te talentirana umjetnica. Ove jeseni je planirala upisati koledž.

"Biancin je osmijeh razvedravao naše živote. Uvijek ćemo je pamtiti kao našu princezu", rekli su članovi njene porodice.