|

Muškarac u Los Angelesu pucao na zgradu konzulata Kine pa se ubio

Muškarac u Los Angelesu pucao na zgradu konzulata Kine pa se ubio
5
S
SRNA
2.8.2017. u 08:40
19
komentara
5

dijeljenja
Muškarac u Los Angelesu pucao na zgradu konzulata Kine pa se ubio Foto: EPA
Naoružani muškarac otvorio je vatru u blizini zgrade kineskog Konzulata u Los Angelesu, a zatim je oduzeo sebi život u automobilu koji je bio parkiran nedaleko od Konzulata, saopšteno je iz lokalne policije.
Napad na zgradu Konzulata dogodio se oko šest časova ujutru, prije početka radnog vremena, a policijski službenik Michael Lopez izjavio je da osim napadača nije bilo povrijeđenih.

Lopez je rekao da je napadač pronađen mrtav u svom automobilu i da su na zgradi vidljivi brojni tragovi metaka.

U kratkom saopštenju nakon incidenta, u kineskom konzulatu su izrazili zabrinutost i pozvali SAD da preduzmu sve neophodne mjere kako bi zaštitili sigurnost zgrade i diplomata koji su zaposleni u Konzulatu.
Kina je pozvala SAD i da istraži slučaj.

Kineska državna novinska agencija Xinhua prenijela je da je riječ o napadaču starom oko 60 godina, najvjerovatnije azijskog porijekla, koji je ispalio najmanje 17 metaka koji su oštetili prozore i fasadu na zgradi kineskog Konzulata.

Sličan incident dogodio se 2011. godine kada je uhapšen naturalizovani Amerikanac porijeklom iz Kine, koji je otvorio vatru na istu zgradu. U tom incidentu nije bilo povrijeđenih.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...