Okrutno
0

Mučio i ubio hrčka stavivši ga u mikrovalnu pećnicu

Sarajevo-x.com
Anthony Parker
Anthony Parker
Nezaposleni građevinski radnik koji je mučio svog hrčka u mikrovalnoj pećnici dok ga nije ubio, u srijedu je osuđen na devet sedmica zatvora.

Britanac Anthony Parker (29) iz Hartlepoola u Teessideu je dobio devet sedmica zatvorske kazne i doživotnu zabranu držanja kućnih ljubimaca nakon što je svog hrčka Suzie mučio u mikrovalnoj pećnici što je životinju na kraju i ubilo. Događaj je uslijedio nakon što se Parker u pijanom stanju svađao sa svojom djevojkom.

"Nisam je želio ubiti. Suzie je bila najbolji hrčak kojeg sam imao", rekao je Parker koji je priznao da je uzrokovao nepotrebnu patnju sirijskom hrčku stavljajući ga u mikrovalnu pećnicu, a što ga je nakon agonije i usmrtilo.

Tužitelj Neil Taylor je rekao da je životinja ubijena na okrutan način. Parker je pio alkohol cijeli dan. Kada je njegova djevojka stigla kući, posvađali su se.

Parker je tvrdio da nije želio ubiti hrčka, ali je priznao da ga je stavio u mikrovalnu pećnicu i da je želio da to njegova djevojka vidi. Kasnije je promjenio priču i rekao da se ničega ne sjeća.

Policajci su pronašli hrčka u kanti za smeće.Usta i oči životinje su bili opečeni. Pregledom uginule životinje je ustanovljeno da je bila izložena zračenju mikrovalne pećnice.

Taylor je rekao da je hrčak pokušao pobjeći od izvora toplote ali očigledno nije mogao. Prema njegovim riječima, smrt je konačno nastupila kada se mozak životinje pregrijao i srce prestalo da radi.

Parker je negirao prvobitnu izjavu jer je dao u pijanom stanju. Svoj iskaz je promijenio prije današnjeg saslušanja.

Advokat odbrane Adrian Morris je rekao da je njegov klijent bio kažnjen za vožnju u pijanom stanju i za narušavanje javnog reda i mira prije šest godina, ali da nikada prije nije bio optužen za okrutnost. On tvrdi da hrčak nije patio i da je smrt nastupila brzo.