Lišen slobode
5

Moskovski ilegalni taksist pljačkao i drogirao putnike, kriv za najmanje jedno ubistvo

Klix.ba
Dvadesetdevetogodišnji ilegalni taksist je uhapšen u blizini Moskve pod sumnjom da je ubio poznatog radijskog voditelja te da je umiješan u drogiranje do 100 ljudi.

Taksist je žrtvama davao psihotropne supstance s namjerom da ih opljačka. Snimak koji su objavlili ruski mediji prikazuje trenutak kada policija savladava i hapsi muškarca na cesti.

U stanu taksiste je pronađeno oko 190 tableta klozapina, antipsihotičnog lijeka koji mijenja balans hemikalija u mozgu. Također, policija je zaplijenila i 20 mobitela i gotovo 100 satova.

Muškarac je putnike vezio ilegalno u iznajmljenom Mercedesu, a neki od njih su uzimali i pili vodu u kojoj su bili lijekovi. Skup automobil je vjerovatno utjecao na to da putnici ništa ne posumnjaju.

Policija je u potragu za kriminalcem nakon smrti 51-godišnjeg radijskog voditelja, čije je tijelo pronađeno u Moskvi u aprilu. U početku se vjerovalo da je alkohol uzrok smrti, no, obdukcijom je ustanovljeno da je otrovan, nakon čega je opljačkan i ostavljen na ulici da umre.

Uhapšeni muškarac je pod istragom i zbog navodne umješanosti u gotovo 100 ubistava u Moskvi.