{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Moj otac je već pobijedio"

S
Sarajevo-x.com
21.1.2010. u 10:30
0
29
"Moj otac je već pobijedio"
0
"Moj otac je već pobijedio"
Omar bin Laden
Omar bin Laden, sin vođe Al Qaide Osame bin Ladena, u intervjuu za magazin Rolling Stone je objasnio da je Al Qaida uspjela u pokoravanju SAD-a. Međutim, upozorava da bi smrt njegovog oca mogla pokrenuti mnogo gore stvari od onoga što se sada dešava.
Omar kaže da je predsjednik SAD-a Barack Obama napravio grešku što je odlučio da demilitarizuje trupe na području Afganistana.

"Meni to izgleda kao dodavanje vode u pijesak, što pijesak čini težim. Da sam na njegovom mjestu, predložio bih primirje. Afganistan nikad ne može biti pobijeđen. To nema veze s mojim ocem, ali ima veze s ljudima koji tamo žive", rekao je Omar.

Bin Ladenov sin je u 2007. godini šokirao javnost kad se oženio Britankom koja je dva puta mlađa od njega. Navodno je upoznao kad je obilazio piramide u Egiptu. Nakon svadbe, oboma je zabranjen ulaz u Katar, Egipat i Veliku Britaniju.

Jedan je od 11 Osaminih sinova i kaže da je imao zaista težak život. Odrastao je u vojnim kampovima gdje je morao gledati kako testiraju biološko oružje na psima. Ostavio je oca u Afganistanu nekoliko mjeseci prije kobnog 11. septembra 2001. godine.

"Kad se samo sjetim kako je on bio sretan kad je George W. Bush pobijedio na izborima u SAD-u. Rekao je da upravo neko takav treba toj zemlji, neko ko će napadati, trošiti novac i napraviti krah u državi", priča Omar.

Iako se dugo nisu sreli, Omar ne vjeruje da će njegov otac ponovo napadati. On smatra da je Bin Laden pobijedio. Amerikanci bi trebali da budu sretni što je živ, jer kako kaže, bit će mnogo gore nakon što mu otac umre.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: