{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi Bosanac Alvin Bijedić austrijski kandidat za Evropski parlament

30.4.2014. u 20:37
570
87
Mladi Bosanac Alvin Bijedić austrijski kandidat za Evropski parlament
570
Između 22. i 25. maja 2014. godine na području cijele Evropske unije održat će se izbori za Evropski parlament. Od 751 parlamentaraca 18 dolaze iz Republike Austrije, a među kandidatima iz Austrije nalazi se i mladi austrijski Bosanac Alvin Bijedić.
Alvin Bijedić
Alvin Bijedić
Bijedić se sa samo 22 godine uspio plasirati se na listu kandidata Austrijske narodnjačke stranke (ÖVP).

U Austrijskoj narodnjačkoj stranci, jednoj od vodećih stranaka u Austriji, je za kratko vrijeme svog aktivnog članstva uspio postići izvanredne rezultate, pa je sa 94% glasova izabran za predsjednika Foruma mladih ove stranke u austrijskoj pokrajini Kärnten (Koruška).

Evropska politika i integracijska pitanjaAlvin Bijedić, inače uspješan student na međunarodno priznatom unverzitetu "Karl-Franzens" u Grazu, često napominje da nije zaboravio svoje porijeklo i da Bosnu i Hercegovinu voli kao i rodnu Austriju. U svojoj stranci zadužen je za Evropsku politiku i integracijska pitanja, gdje može nastaviti uspješni put svog stranačkog kolege, mladog ministra vanjskih poslova Sebastiana Kurza.

U svom političkom djelovanju Bijedić, kako kaže, stavlja poseban naglasak na što jače zastupanje svih naroda sa prostora bivše Jugoslavije koji žive u Austriji.Mnogi građani ne poznaju svoja prava"Evropa mora bolje upoznati i iskoristiti raznolikost svog društva. Potencijal koji posjeduju razni narodi u jednom društvu možemo jedino zajedničkim radom iskoristiti za dobrobit svih građana i za postizanje zajedničkih ciljeva", ističe Bijedić kao jedan od slogana kojima se vodi, te dodaje da "veliki broj naših građana sa prostora bivše Jugoslavije, a posebno iz Bosne i Hercegovine, ne ostvaruje svoja prava jer ih ne poznaje dovoljno dobro, iako jednako nose svoj dio tereta u društvu kao i svi ostali građani".

"Zbog toga želim da imamo jedan jak glas u Evropskom parlamentu, koji će zastupati interese našeg naroda", kazao je Bijedić.

Svi građani sa austrijskim državljanstvom na izborima mogu podržati Alvina Bijedića glasom za Listu (1) ÖVP i upisivanjem imena "Bijedić" ili zaokruživanjem broja 24 na istoj listi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: