{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi Bosanac Alvin Bijedić austrijski kandidat za Evropski parlament

30.4.2014. u 20:37
570
87
Mladi Bosanac Alvin Bijedić austrijski kandidat za Evropski parlament
570
Između 22. i 25. maja 2014. godine na području cijele Evropske unije održat će se izbori za Evropski parlament. Od 751 parlamentaraca 18 dolaze iz Republike Austrije, a među kandidatima iz Austrije nalazi se i mladi austrijski Bosanac Alvin Bijedić.
Alvin Bijedić
Alvin Bijedić
Bijedić se sa samo 22 godine uspio plasirati se na listu kandidata Austrijske narodnjačke stranke (ÖVP).

U Austrijskoj narodnjačkoj stranci, jednoj od vodećih stranaka u Austriji, je za kratko vrijeme svog aktivnog članstva uspio postići izvanredne rezultate, pa je sa 94% glasova izabran za predsjednika Foruma mladih ove stranke u austrijskoj pokrajini Kärnten (Koruška).

Evropska politika i integracijska pitanjaAlvin Bijedić, inače uspješan student na međunarodno priznatom unverzitetu "Karl-Franzens" u Grazu, često napominje da nije zaboravio svoje porijeklo i da Bosnu i Hercegovinu voli kao i rodnu Austriju. U svojoj stranci zadužen je za Evropsku politiku i integracijska pitanja, gdje može nastaviti uspješni put svog stranačkog kolege, mladog ministra vanjskih poslova Sebastiana Kurza.

U svom političkom djelovanju Bijedić, kako kaže, stavlja poseban naglasak na što jače zastupanje svih naroda sa prostora bivše Jugoslavije koji žive u Austriji.Mnogi građani ne poznaju svoja prava"Evropa mora bolje upoznati i iskoristiti raznolikost svog društva. Potencijal koji posjeduju razni narodi u jednom društvu možemo jedino zajedničkim radom iskoristiti za dobrobit svih građana i za postizanje zajedničkih ciljeva", ističe Bijedić kao jedan od slogana kojima se vodi, te dodaje da "veliki broj naših građana sa prostora bivše Jugoslavije, a posebno iz Bosne i Hercegovine, ne ostvaruje svoja prava jer ih ne poznaje dovoljno dobro, iako jednako nose svoj dio tereta u društvu kao i svi ostali građani".

"Zbog toga želim da imamo jedan jak glas u Evropskom parlamentu, koji će zastupati interese našeg naroda", kazao je Bijedić.

Svi građani sa austrijskim državljanstvom na izborima mogu podržati Alvina Bijedića glasom za Listu (1) ÖVP i upisivanjem imena "Bijedić" ili zaokruživanjem broja 24 na istoj listi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: