{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milutinoviću odobreno privremeno puštanje na slobodu

F
10.9.2008. u 16:12
0
0
Milutinoviću odobreno privremeno puštanje na slobodu
0
Milutinoviću odobreno privremeno puštanje na slobodu
Haški tribunal je odobrio Milanu Milutinoviću privremeno puštanje na slobodu i odlazak u Srbiju od 10. septembra do 2. oktobra radi medicinskog tretmana, saoćeno je iz ICTY-a.
Milutinovićevo privremeno puštanje na slobodu ograničeno je većim brojem strogih uvjeta, uključujući dvadestčetvorosatni nadzor optuženog od srpskih vlasti.

Milutinović je bio predsednik Srbije od 1997. do 2002. godine. Njemu se sudi zajedno s pet suoptuženih - Nebojšom Pavkovićem, Nikolom Šainovićem, Dragoljubom Ojdanićem, Vladimirom Lazarevićem i Sretenom Lukićem, za navodnu kampanju terora i nasilja kojoj su bili izloženi kosovski Albanci i drugi nesrbi na Kosovu tokom 1999. godine. Svi su optuženi za deportacije, prisilno premještanje, ubistvo i progon hiljada kosovskih Albanaca i drugih nesrba.

Suđenje je počelo 10. jula 2006. godine. Tužilaštvo je 1. maja 2007. završilo glavno izvođenje dokaza, nakon čega je Pretresno vijeće odbacilo sve zahtjeve odbrane za oslobađajuću presudu za svakog od optuženih. Izvođenje dokaza odbrane je počelo 6. augusta 2007. i završeno je 16. maja 2008. godine. Završne riječi su iznesene od 19. do 27. augusta ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: