Svima poslao mail
3

Milijarder upozorio 7.000 radnika da će ostati bez posla ako glasaju za Obamu

Klix.ba
David Siegel
David Siegel
David Siegel, milijarder s Floride nazvan "Kralj Versaillesa" upozorio je svoje uposlenike da trebaju strahovati za radna mjesta ako Barack Obama bude ponovno izabran za predsjednika SAD-a u novembru.

Siegel je poslao email na adrese 7.000 zaposlenika u kojem ih je upozorio da dobro razmisle da li će glasati za Obamu ukoliko žele zadržati svoja radna mjesta.

"Unatoč svim izazovima s kojima smo suočeni, dobra vijest je da stanje u ekonomiji ne predstavlja prijetnju za vaša radna mjesta, ali ono što bi ih moglo ugorziti je još četiri godine Obamine administracije", napisao je Siegel u mailu svojim uposlenicima, koji je brzo procurio na internet.

Siegel je zatim dodao da kao poslodavac ne može nametati odluku za koga će njegovi uposlenici glasati, niti se želi uplitati u njihova demokratska prava na slobodan izbor.

"Ohrabrujem vas da glasate za onoga za koga mislite da će biti najbolji za vas i vaše interese, ali dozvolite mi da s vama podijelim nekoliko činjenica koje će vam pomoći da odlučite šta je najbolje za vas", napisao je Siegel.

Dalje je neveo da, ukoliko Obama bude ponovno izabran i ukoliko poveća porez na bogatstvo, on će morati smanjiti broj radnih mjesta i neće imati motivaciju da nastavi raditi.

"Kada budete zaokruživali zapitajte se koji kandidat bolje razumije ekonomiju i privatno vlasništvo i ko neće ugorziti vaša radna mjesta", napisao je Siegel.

Milijarder se pokušao opravdati u telefonskom razgovoru za New York Daily News kazavši da je samo htio "educirati" svoje uposlenike.

"Osjećao sam dužnost obavijestiti uposlenike šta ih čeka ako Obama ponovno bude izabran. Moja poruka nije bila zamišljena kao prijetnja niti zastrašivanje", kazao je novinarima i dodao da bi Obamina aministracija bila pogubna za njegovu kompaniju.