Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tuga.
Jadni ljudi, ali treba to sve vratiti. Zasto, nije to doslo da se asimilira ili radi odnosno malo je takih. Svi ovi cekaju voz za jednu od skandinavskih drzava gdej toboze se daje sakom i kapom. Prekipilo je. Na njihovim prostorima ratovi koji mogu da potraju decenijama te ako cemo tako onda bi milioni i milioni dolazili.
Primjer iz Danske. U drzavi nema dovoljno smjestaja za izbjeglice, jer vecina izbjeglickih centara ne postoji vise tj od 2001 god. kad je smanjen broj azilanata. Ovih 15.000 trenutnih izbjeglica doslovice 3/4 trazi spajanje sto je Danska onemogucila. Ali smjestaja nema za tih 15.000 pa traze napustene objekte ili ko je voljan da da svoju kucu etc. I tako su u jednom kvartu u jedan vrtic htjeli da smjeste 30 izbjeglica dok se narod nije podigao na noge. Tremutno po nekim izbjeglickim centrima zive 4 osobe na 24m2 bez vlastitog wc i kupatla i kuhinje vec zajednicko. 4 wc solje, 4 tus kabine i tri sporeta te dvije ves masine na 44 osobe.
@Zviz, komentari su ti bezveze! Mogu primjetiti da si i ti migrirao, a imaš ovako ružne komentare o ljudima koji bježe od sigurne smrti, od rata. Koliko si sebićan ti bi ih sve vratio, pa neka umru. Zamisli da su se tako odnosili prema našim ljudima koji su išli za boljim životom, sklanjajući se od ratnih strahota. Nije tvoje da razmišljaš o "gužvi" koja će zadesiti zemlju u kojoj si se ti kao emigrant udobno smjestio. Prepusti to vlastima države i država u koju se useljavaju i koja je i tebe udomila. Ti se izgleda brineš samo za sebe. Neće ti se zbog ovih jadnika poremetiti komoditet, ali ti se može poremetiti zbog nećeg drugog.
Jadni ljudi