Upozorio na nasilje
13

Mike Pence: Amerika "neće biti sigurna" ako Joe Biden pobijedi

N. V.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence upozorio je na nasilje koje će se proširiti širom države ukoliko Joe Biden osvoji predsjedničke izbore i postane novi stanovnik Bijele kuće u novembru.

"Gorka istina je da nećete biti sigurni u Joe Bidenovoj Americi", poručio je on prilikom svog govora na održanoj Republikanskoj konvenciji.

Pence je predstojeće glasanje opisao kao izbor između reda i rada i bezakonja, a Bidena je optužio i za rasizam i pristrasnost.

"Američki narod zna da ne moramo birati između podrške zakonu i afroameričkih susjeda kako bi poboljšali kvalitet života u našim gradovima i mjestima", rekao je Pence.

Potpredsjednik SAD-a je poprilično svjestan da se prilikom govora morao uhvatiti u koštac sa gorućim problemom u toj državi, a to su protesti protiv rasne nejednakosti i policijske brutalnosti. Tom temom je dobro rukovodio optuživši Bidena da će u slučaju njegove vladavine situacija biti još gora.

Već tri i po godine Mike Pence je najvjerniji igrač Donalda Trumpa, prati ga u medijskim istupima svakodnevno, odnosno podržava, ističe njegove vrline i izvršava Trumpove naredbe.