SAD
0

Michelle Obama sa kćerima stigla u Washington

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Michelle Obama i njezine dvije kćeri stigle su u subotu navečer u Washington, ranije od Baracka Obame, izabranog predsjednika SAD, koji će im se pridružiti u nedjelju, izvijestile su američke TV mreže.

Ženski dio buduće predsjedničke obitelji stigao je u svoj privremeni dom u hotelu Hay-Adams, blizu Bijele kuće vrlo diskretno, izbjegavši novinarske ekipe koje su dežurale u blizini. Obamini suradnici potvrdili su dolazak tek kad su se Michelle i kćerke prijavile u hotelu.

Obitelj Obama preseljava se iz Chicaga u Washington znatno prije predsjedničke inauguracije 20. januara, kako bi kćeri Sasha (7) i Malia (10), mogle u ponedjeljak krenuti u privatnu školu Sidwell Friends, kazali su pomoćnici.

Školu Sidwell Friends pohađala su i djeca drugih američkih političara, uključujući Chelsea Clinton i Al Gorea III.

Obitelj Obama odsjest će u prestižnom Hay-Adams hotelu jer je službena vladina rezidencija za goste Blair House u potpunosti zauzeta do 15. januara, objavila je Busheva administracija, prenosi Hina.

Blair House, koja se nalazi nasuprot Bijeće kuće, tradicionalno služi kao rezidencija izabranih predsjednika prije preuzimanja dužnosti. Obamini će se u Blair House preseliti 15. januara i u njoj će ostati do inauguracije 20. januara kada ulaze u Bijelu kuću.